Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Γιώργος Μπάκος. "Αυτό που αναφέρθηκε στην συνέλευση των Αγ. Θεοδώρων για την Δημ. Κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας ήταν αναληθές"

 
Την Παρασκευή 22/7 το βράδυ στους Αγίους Θεοδώρους, πραγματοποιήθηκε συνέλευση της επιτροπής για τον συντονισμό των ενεργειών αναφορικά με τις δράσεις διαμαρτυρίας για την αδειοδότηση εγκατάστασης των χημικών, παρουσία του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη...


Με έκπληξη μου ενημερώθηκα από  παρευρισκομένους ότι κατά την διάρκεια της συνέλευσης, υποστηρίχθηκε ότι ο υπογράφων ως πρόεδρος αλλά και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας δεν εξέδοσε ψήφισμα συμπαράστασης στην προσπάθεια των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων για την αποτροπή της εγκατάστασης χημικών αποθηκών της Soussaki Logistics.

Η εν λόγω δήλωση είναι παντελώς αναληθής και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα το συμβούλιο της δημ. κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας συνεδρίασε την Πέμπτη 21/7 στις 18.00. Κατόπιν εισήγησης προ ημερησίας διάταξης του αντιπροέδρου Α. Μαρίνη και πρότασης του υπογράφοντα προέδρου Γ. Μπάκου, το συμβούλιο ομόφωνα απόφάσισε την έκδοση ψηφίσματος και εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να συνταχθεί ψήφισμα (το οποίο ήδη διαμοιράστηκε μέσω δελτίων τύπου από την επομένη, και θα αναρτηθεί την Δευτέρα μαζί με τις άλλες αποφάσεις του συμβουλείο στο Δημαρχείο. Δείτε αντίγραφο της δημοσίευσης του ΔΤ εδώ Δελτίο Τύπου Δ.Κ Λουτρακίου-Περαχώρας)

Το ψήφισμα δηλώνει ξεκάθαρα ότι το συμβούλιο είναι αντίθετο στην επέκταση της εγκατάστασης για την αποθήκη των χημικών, συμμερίζεται την αγωνία και την θέληση των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων για την αποτροπή της εγκατάστασης των χημικών και συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης της περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου και όλων των αρμοδίων για τους λόγους που πρέπει να αποφευχθεί η συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Μάλιστα, σε κατ'ιδίαν συνεύρεση του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη και του Γ. Μπάκου, ο τελευταίος πρότεινε στον Δήμαρχο (αλλά και σε άλλους αξιωματούχους του Δημαρχείου), αντί να γίνει κατάληψη της εθνικής οδού, να γίνει άνοιγμα από τις μπάρες των διοδίων με επίδοση φυλλαδίων. Εφόσον η επιτροπή περιβάλλοντος δεν γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση, τότε οι δράσεις θα μπορούν να γίνουν εντονότερες και επιθετικότερες.

Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω την περί του αντιθέτου επικοινωνία, και ειδικά όταν αυτή προέρχεται ή γίνεται αποδεκτή από τόσο υψηλό αξιωματούχο του Δήμου. Ελπίζω η λάθος δήλωση να προέρχεται σε παρανόηση ή σε λάθος πληροφόρηση, όμως ακόμα και έτσι δεν κατανοώ τους λόγους της δημοσίευσης τέτοιων δηλώσεων οι οποίες δημιουργούν πιθανές προστριβές και παρεξηγήσεις μεταξύ των δημοτών των πρώην δήμων.

Η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου-Περαχώρας εκπροσωπεί το περίπου 70% του συνόλου του πληθυσμού και είναι περήφανη που δηλώνει υπεύθυνα και με πλήρη σαφήνεια την αντίθεση της στην εγκατάσταση και στην αποτροπή της αδειοδότησης. 
Προς τούτο έχει χαιρετίσει την απόφαση του Περιφερειάρχη Π. Τατούλη να δεσμευτεί για την ακύρωση της απόφασης εφόσον γνωμοδοτήσει θετικά η επιτροπή περιβάλλοντος στην οποία έχει παραπεμφθεί το θέμα. Επίσης όλοι οι σύμβουλοι τελούν σε ετοιμότητα για την -απευχτέα- περίπτωση που δεν ευοδωθεί η προσπάθεια μέσω αυτής της διαδικασίας και επιφυλάσσεται για κατάθεση προτάσεων και δράσεων, καθώς και προσφυγής σε ένδικα και άλλα μέσα.
Τέλος, ο πρόεδρος του συμβουλίου Γ. Μπάκος έχει πολλάκις επικοινωνήσει και έχει επισκεφτεί τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη στην Τρίπολη, με σκοπό την μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια αποτροπής της αδειοδότησης, ενώ συνέβαλε δυναμικά στην δέσμευση του Περιφερειάρχη για ακύρωση της αδειοδότησης εφόσον υπάρξουν επιφυλάξεις από την επιτροπή περιβάλλοντος.

Γιώργος Μπάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.