Δηλώνουν ότι η επιβάρυνση αυτή αντιστοιχεί στο 15-20% του τζίρου τους
Οι ξενοδόχοι εκτιμούν πως ο κίνδυνος «λουκέτων» στις ξενοδοχειακές μονάδες, απόρροια της εφαρμογής του τέλος ακινήτων, είναι πλέον ορατός. Οι ίδιοι προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξει τροποποίηση του μέτρου, από το αρμόδιο υπουργείο, η τουριστική βιομηχανία θα εισέλθει και αυτή σε ύφεση.Όπως επεσήμαναν τα μέλη του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, το μέτρο αυτό απομειώνει δραστικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ωθεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επιβάρυνση αναλογεί ποσοστιαία στο 15% με 20% του τζίρου τους.
Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης ζήτησε την ισότιμη μεταχείριση όλων των επιχειρηματικών φορέων της Ελλάδας, που ασκούν εξαγωγική δραστηριότητα υπογραμμίζοντας ότι επιτέλους θα πρέπει να αναγνωριστεί ο ρόλος του τουρισμού στην ελληνική οικονομία.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα θα κληθούν να πληρώσουν ειδικό τέλος μισό εκατ. ευρώ.
Αντίστοιχα ξενοδοχεία στη Ρόδο και την Κρήτη μικρής δυναμικότητας (30 έως 40 δωμάτια) θα κληθούν να πληρώσουν ποσά της τάξης των 15.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.
Στο ίδιο μήκος κύματος η Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου και μέλος του επιμελητηρίου, αναφέρει ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου μόνο σε λουκέτα οδηγεί υπονομεύοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Στο σημείο αυτό, ο κ. Ρέτσος σημείωσε ότι ήδη στην Αθήνα έχουν παύσει τη λειτουργία τους δέκα ξενοδοχεία, ενώ δεν αποκλείει και το κλείσιμο κι άλλων τουριστικών μονάδων.
newsbeast
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.