Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αυθαίρετα και μηχανικοί

 Δηλαδή ποιος φταίει?
Ο ιδιοκτήτης που έχει ως βασικό κριτήριο για την αναζήτηση οικίας να είναι μακριά από την πόλη και να βρίσκεται σε δάσος  Ή ο κατασκευαστής/επιχειρηματίας που έκτισε την κατοικία και δεν ενημερώνει ποτέ του τον υποψήφιο αγοραστή οτι είναι αυθαίρετη γιατί προφανώς δεν τον συμφέρει να το πεί. 

Και αν μετά αγοράσει κάποιος το αυθαίρετο και δώσει τα λεφτά άντε να κάνει αγωγή και να τα πάρει πίσω για κοροϊδία ή εξαπάτηση από την μεριά του κατασκευαστή.
Όταν έρχεται κάποιος και θέλει να χτίσει ένα σπίτι για να το πουλήσει ποιος του κάνει τις μελέτες ? Και ακόμη και αν δεν μπορεί να βγεί οικοδομική άδεια επειδή απαγορεύεται το χτίσιμο στο μέρος που είναι το σπίτι ο μηχανικός δεν θα έπρεπε να μπορεί να το ξέρει οτι δεν βγαίνει οικοδομική άδεια ? Αλλά λέει όμως κάτσε να κάνω εγώ τα σχέδια και την μελέτη για να χτιστεί το οίκημα και ας μην βγαίνει άδεια για να βγάλω τα λεφτά μου και να ησηχάσω και ας κάνει οτι θέλει ο κατασκευαστής και ο υποψήφιος αγοραστής, μετά ο κατασκευαστής που και αυτός το ξέρει οτι είναι αυθαίρετο το πουλάει χωρίς να το αναφέρει στον αγοραστή ο οποίος μπορεί να είναι και άσχετος, και μετά έχει όλο το βάρος στο κεφάλι του ο αγοραστής που κατηγορούν όλοι οτι αυτός φταίει.
Αλλά δε νομίζω κάποιος να έδινε 100.000 ευρώ και πλέον να αγόραζε κάτι που θα το έλεγε το κράτος είναι παράνομο και πρέπει να κατεδαφιστεί άρα ο πρώτος που φταέι για αυτό είναι ο μηχανικός ο οποίος παρότι γνωρίζει οτι δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια προχωράει την μελέτη για να βγάλει τα λεφτά του και μετά φταίει ο κατασκευαστής που το πουλάει.
Υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι κατασκευαστές και ζητάνε από κάποια εταιρία να τους χτίσει ένα ακίνητο ακόμη και αν είναι παράνομο, αυτοί όμως είναι λίγοι και εκτός αυτού και πάλι θα υπάρχει ένας μηχανικός εκεί για να κάνει τα σχέδια ο οποίος θα πρέπει να μην προχωράει την μελέτη εαν είναι αυθαίρετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.