Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Στοιχειωμένο κτίριο και στο Λουτράκι.

Το εγκαταλειμμένο κτίριο του ΕΟΤ.

Για την ιστορία ο κτίριο των λουτρών του ΕΟΤ ανεγέρθηκε το 1967 και άρχισε να λειτουργεί το 1974. Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας, το 1991 ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης του τριώροφου κτιρίου...
που αφορούσαν στην τοποθέτηση και κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων με την εγκατάσταση νέων λουτρών και σάουνων, καθώς επίσης και σε ένα μικρό τμήμα από απαιτούμενες οικοδομικές εργασίες. Όμως, οι εργασίες αυτές ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν και το κτίριο εγκαταλείφθηκε.
Από τότε τόσο ο Π.Παύλου όσο και ο Γ.Γκιώνης έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να αποδεσμεύσουν το κτίριο από τον ΕΟΤ και να το αξιοποιήσουν κάνοντας το ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο.
Η δυσκαμψία όμως του κρατικού μηχανισμού δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Μετά από χρόνια μόνος του ο Δήμος κατασκεύασε ένα καινούριο υδροθεραπευτήριο και έτσι έληξε το θέμα.
Παρόλα αυτά το κτίριο μένει στην θέση του σαν στοιχειωμένο σε μια πάρα πολύ καλή θέση στην βιτρίνα του Λουτρακίου και αποτελεί θέμα συζήτησης για πολλούς επισκέπτες.
Μπορεί να έγινε το υδροθεραπευτήριο στο Λουτράκι, θα πρέπει όμως να γίνει και κάτι με αυτό το γυάλινο κτίριο.
Ας παρουσιάσει η Δημοτική αρχή κάποια πρόταση για την αξιοποιήσή του.
Τώρα και με φόντο των κρατικών ιδιωτικοποιήσεων έχει πλέον ωριμάσει στον ΕΟΤ η άποψη παραχώρησης στην τοπική αυτοδιοίκηση περιουσιακών του στοιχείων, προκειμένου να αξιοποιηθούν σωστά και να αποδώσουν.
Αρκεί να δραστηροποιηθούμε καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.