Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στο Μαρκόπουλο


Έγινε και αυτό.!!!
Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου ενέκρινε τη δημιουργία (χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία) Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και Οστών, πλησίον του υφιστάμενου κοιμητηρίου και σε χώρο που ανήκει στον δήμο...

Ο χώρος της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου βρίσκεται μακριά από κάθε κτίσμα λειτουργικά και οπτικά. Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή τονίζει πως η κατασκευή πληροί όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 2 του νόμου 3448/06 και δεσμεύεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι και θα ακολουθηθεί σύγχρονη τεχνολογία, όπως ορίζει η ΚΥΑ (Αρ. Οικ. 20232, Αρ. Φ. 745).

Η θέση του αποτεφρωτηρίου θεωρείται ιδανική, καθώς βρίσκεται κοντά στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και είναι στο τέλος της Αττικής Οδού, εξυπηρετώντας τους οδικούς άξονες Αθηνών-Λαμίας, Κορίνθου και τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Πέραν της κοινωνικής διάστασης, η λειτουργία του αποτεφρωτηρίου θα έχει και οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Μαρκοπούλου. Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί είτε από ιδιωτικά κεφάλαια είτε από χρηματοδότηση (δάνειο) τράπεζας. Σε καμία περίπτωση, η μελέτη και η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Μαρκοπούλου.

Πηγή: mesogianews.gr

1 σχόλιο:

  1. Αντί να προσποιούνται κάποιοι αρμόδιοι ότι νοιάζονται για τα δικαιώματα και να επιδίδονται σε ένα κυνήγι μαγισσών, ας δουν και κάποια επιστημονικά δεδομένα. Αυτό το μικρό και φαινομενικά ακίνδυνο αποτεφρωτήριο είναι κυριολεκτικά η ταφόπλακα της γειτονιάς και της αγροτικής περιοχής με τα δηλητήρια που θα εκλύονται. Ο υδράργυρος που θα απελευθερώνεται λόγω καύσης των σφραγισμάτων δεν είναι καθόλου κάτι το αμελητέο και δεν υπάρχουν επαρκείς έρευνες για 24ωρη έκθεση. Αλλά και οι ρύποι είναι πέραν του ορίου που συνιστά η Ε.Ε. και εφόσον έχουν ήδη αφαιρεθεί όλα τα μεταλλικά αντικείμενα (ορισμένα στηριγμένα με τσιμέντο) και τοποθετηθεί αλλά και συντηρηθεί φίλτρα αξίας από 100 ως 300.000$!!!
    Πόσο μάλλον εδώ που είναι Ελλάδα αλλά και που ο ιδιώτης είναι πάνω από τον δήμαρχο. Συνεπώς, τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να το βάλει 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία ή 100 από τα πρώτα σπίτια αντί να μπερδεύει με περί νομιμότητας και περί διεφθαρμένης εκκλησίας. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο! Τα επιχειρήματά και τις διεθνείς έρευνες που πρέπει να δει ο κόσμος είναι εδώ: http://kan-markopoulou.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.