Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ :

ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ... 

200.000 πολίτες και εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τη ΔΕΗ και ηλεκτροδοτούνται από τις δύο εταιρίες ηλεκτρισμού Energa και Hellas Power.Πλέον όμως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ουσιαστικά έχει ανακαλέσει την άδεια των δύο εταιρειών και έτσι οι 200.000 πελάτες τους είναι “στον αέρα”,,,



Για να μην μείνουν όμως από ηλεκτρικό οι πολίτες και οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν άμεσα νέα αίτηση στη ΔΕΗ για να επανασυνδεθεί στο δίκτυό της.Όλοι οι καταναλωτές που μέχρι και σήμερα ηλεκτροδοτούνται από τις δύο εταιρείες θα λάβουν ειδοποίηση για να κάνουν αίτηση στη ΔΕΗ ωστόσο οι αρμόδιοι προτείνουν οι πολίτες να μην περιμένουν την ειδοποίηση και να σπεύσουν να κάνουν την αίτηση.

Διαβεβαιώνουν ωστόσο ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανέναν.Οι δύο εταιρείες σύμφωνα με την ΡΑΕ δεν έχουν καταβάλει δόση ύψους 27 εκατ. ευρώ που είναι η ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον διαχειριστή (ΔΕΣΜΗΕ) και έτσι οι άδειές τους έχουν τεθεί υπό ανάκληση.


Η Worldwide Energy Limited, στην οποία ανήκουν οι δύο εταιρείες, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι δεν....

 πλήρωσε τη δόση λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών και υπογραμμίζει πως οι δύο εταιρείες έχουν καταθέσει εδώ και καιρό καταγγελίες στη ΡΑΕ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενέργειας και Ανταγωνισμού, καθώς και αγωγές και μηνύσεις κατά της διοίκησης του ΔΕΣΜΗΕ για τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας. Ακόμα υποστηρίζουν ότι οι συνολικές οφειλές των ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ προς αυτές ανέρχονται στα 207 εκατ. ευρώ.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.