Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τοπικές εφημερίδες VS Blogs

Σε χαμηλές κυκλοφορίες οι Τοπικές Εφημερίδες

Με χαμηλές κυκλοφορίες, οι τοπικές εφημερίδες  δεν έχουν καταστεί αναγκαίες και επ’ ουδενί δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε «καθημερινή συνήθεια» για τους κατοίκους του Λουτρακίου και του Δήμου γενικότερα....
Μια εφημερίδα δεμένη με τη ζωή της πόλης γίνεται αντικείμενο συζήτησης, λειτουργεί εξισορροπητικά στην καθημερινότητα, ενημερώνει για τα τοπικά δρώμενα, δημοσιοποιεί απόψεις, έχει παρεμβατικό ρόλο, κινητοποιεί και συμπαρίσταται στα προβλήματα των πολιτών. Προφανώς και πολλά ακόμη συνθέτουν το ρόλο της, πάντα με επίκεντρο την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών.
Παρόλα αυτά κάτι η άνοδος των τοπικών blog που κάνουν ποιο άμεση την ενημέρωση, κάτι η πολιτική τοποθέτηση των ιδιοκτητών ( πολλά παραδείγματα ) και η συμμετοχή τους στο εκλογικό αποτέλεσμα έκαναν τον απλό πολίτη να μην εμπιστεύεται  πλέον τον τοπικό τύπο.
Δεν θα ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν, απλά δεν θα πρέπει να εκλύψει από την τοπική μας κοινωνία αυτό το μέσο ενημέρωσης και θα πρέπει να στηριχτεί από κάθε δημοτική αρχή που κυβερνά τον τόπο.
Είναι ένα αγαθό που μας έχει δοθεί και δεν θα πρέπει να μας το στερήσει κανένας.

1 σχόλιο:

  1. ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ «VIPAPHARM»
    Ιοκάστης 65 & Πλαστήρα 30 - Ν. Ζωγράφου - Τ.Κ. 15772 - Αθήνα.
    Τηλ. / Fax: 210 - 7718687
    www.vipapharm.com
    www.scientific-journal-articles.com
    www.vipapharm.gr

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    15 Νοεμβρίου 2014
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
    «ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»
    του Οδυσσέα Αχιλλέα Λαμπράκη.
    Έκδοση 2014
    Ο Εκδοτικός Οίκος “VIPAPHARM”, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου με τίτλο «ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» του Οδυσσέα Αχιλλέα Λαμπράκη, στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014.
    Πρόκειται για ένα βιβλίο που προβάλει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης του Λουτρακίου και γίνεται μνεία στους διαπρεπείς επισκέπτες και ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών.
    Αποτελεί ένα χρήσιμο βιβλίο για τους επισκέπτες της λουτρόπολης, καθώς και ένα βιβλίο απαραίτητο για την βιβλιοθήκη κάθε κατοίκου του Λουτρακίου και της Κορινθίας γενικότερα.
    Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση από τον εκδοτικό οίκο “VIPAPHARM”. Τηλ./fax: 210-7718687.
    www.vipapharm.com
    Σε έντυπη μορφή booklet (Ελληνική Γλώσσα) ISBN: 978-618-81495-1-9 , ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ 2014, ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: A5 14,8εκ. x 21εκ., ΣΕΛΙΔΕΣ: 50.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.