Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μεγάλο «κύμα» ξένων τουριστών αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.


Η πτώση τιμών, ως αποτέλεσμα της 
οικονομικής κρίσης, αποτελεί δέλεαρ για τους Ευρωπαίους
που επιθυμούν να κάνουν φθηνές διακοπές στα ελληνικά
ύδατα και να απολαύσουν μεσοτιμής τον «ακριβό» μας
κατά τα άλλα ήλιο...


Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων. 

Οι tour operators αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι φέτος το καλοκαίρι αναμένουν περίπου 1.000.000 τουρίστες από τη Ρωσία, ενώ ανεβασμένα είναι τα ποσοστά και σε ό, τι αφορά τις υπόλοιπες χώρες (κυρίως Γερμανία και Αγγλία). 

Την ώρα που οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στην....
οικονομική ανέχεια αδυνατούν να επισκεφθούν τους ελληνικούς παραδείσους για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, οι προνομιούχοι ξένοι αποφασίζουν να κάνουν μία καλοκαιρινή επίσκεψη στην Ελλάδα και να γευτούν τις ομορφιές της σε τιμές ευκαιρίας. Άλλωστε, ανέκαθεν οι ξένοι έδιναν μία «ανάσα» στον ελληνικό τουρισμό, που φέτος «αυτοκτονεί» λόγω κρίσης. Η χωριάτικη σαλάτα και τα ελληνικά εδέσματα θα πάρουν «φωτιά» από τουρίστες που έχουν τον διακαή πόθο να έρθουν σε άμεση επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και τρόπο ζωής. 

Οι κάτοικοι των νησιών, που τα προηγούμενα χρόνια αγανακτούσαν από τη μεγάλη προσέλευση ξένων, φέτος τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες, αφού η έλευσή τους αποτελεί πλέον τη μόνη τους σανίδα οικονομικής «σωτηρίας». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, οι τιμές των καταλυμάτων έχουν πέσει κατά 30% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι. Αισθητή μείωση παρατηρείται και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ήδη προβεί σε κάποιες ειδικές προσφορές για όσους επισκεφθούν τα νησιά μας. Την τιμητική τους έχουν και οι κρουαζιέρες, οι τιμές των οποίων έχουν προσαρμοσθεί στα οικονομικά επίπεδα παλαιότερων χρόνων. 

Εκστρατεία για την προώθηση της ΕλλάδαςΟ διεθνής Τύπος στηρίζει τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό. Χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα Sun πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στη Ρόδο και καλεί τους αναγνώστες της να επισκεφθούν έναν φθηνό επίγειο παράδεισο, ενώ η γερμανική Bild δίνει τη δική της χείρα βοηθείας στον «χτυπημένο» ελληνικό τουρισμό με εκτενή αφιερώματα στα νησιά μας και απώτερο στόχο την προσέλκυση τουριστών. Και το περιοδικό Focus δημοσίευσε προ ημερών άρθρο με τίτλο «Κάντε διακοπές στα ελληνικά νησιά», όπου εξυμνούσε τις ελληνικές ομορφιές. Οικονομικά εύρωστοι ξένοι και πονεμένοι Έλληνες δίνουν φέτος ραντεβού στα ελληνικά νησιά... Τους χωρίζουν πολλά τους ενώνει, όμως, η αγάπη τους για τη χώρα των Θεών... 


Φάνη Πλατσατούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.