Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

«Το να επενδύεις στον τουρισμό στην Ελλάδα είναι σαν να ανοίγεις μία τρύπα και να πετάγεται πετρέλαιο».


Αυτή είναι η δήλωση 
του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. Τάλεμπ Ριφάι που γέμισε αισιοδοξία την Ελλάδα!
Ο κ. Ριφάι που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, κατά την οποία συνάντησε και τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και το κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα. Συγκεκριμένα... 
τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της....
Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προσφέρουν ένα από τα πλέον ελκυστικά επενδυτικά πλαίσια του κόσμου. Μάλιστα, η Διαφάνεια, το σταθερό νομικό πλαίσιο και η μακροπρόθεσμη σταθερότητα είναι καταστάσεις που τις διακρίνουν και δεν μεταβάλλονται εν μια νυκτί! Επομένως, η Ελλάδα, ως κομμάτι αυτού του ευρύτερου πλαισίου θα είναι πάντα ένα ελκυστικό μέρος για επενδύσεις!
Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι πραγματικά σοβαρά προσανατολισμένες επενδύσεις δεν εξετάζουν τι συμβαίνει φέτος ή τον επόμενο χρόνο, αλλά επιχειρούν να εξετάσουν τι θα συμβεί σε 10 με 15 χρόνια από σήμερα σε κάποια περιοχή. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Υπό αυτό το πρίσμα δεν ανησυχώ καθόλου για την Ελλάδα, αντιθέτως θεωρώ ότι η χώρα σας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, θα έλεγα ότι η Ελλάδα είναι πραγματικά ένα χρυσωρυχείο, όπου και αν επενδύσεις στον τουρισμό στην Ελλάδα μπορείς να χτυπήσεις φλέβα χρυσού».
Σύμφωνα με τον κ. Ριφάι «αν κινηθείς μελετημένα και έχοντας εμπειρία, όπου και αν δημιουργήσεις ένα ξενοδοχείο, μία τουριστική επιχείρηση, μπορείς να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα». Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει πολύ θετική προοπτική για επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.
Εξάλλου, ο κ. Ριφάι πιστεύει ότι οι διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν την τάση ανόδου του ευρωπαϊκού τουρισμού, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί κατά μέσο όρο σε ποσοστό 3,3% κατά τη φετινή περίοδο σε σχέση με πέρυσι.
Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός προορισμός θα έχει μια ήπια θετική ανάπτυξη, η οποία όμως δεν θα φθάσει στην ανάπτυξη που είχε πέρυσι, δηλαδή πάνω από 9% σε ό,τι αφορά τις αφίξεις ξένων τουριστών.
Σύμφωνα με τον κ. Ριφάι, ο τουρισμός είναι πιθανώς ο μόνος τομέας στην οικονομία ο οποίος πάει καλά και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Φέτος, 1 δισ. ταξιδιώτες θα περάσουν τα σύνορα των χωρών τους, όπως προβλέπει ο ΠΟΤ, εκ των οποίων πάνω από 520 εκατ. θα επισκεφθούν την Ευρώπη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ αναφέρει ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός για τους διεθνείς ταξιδιώτες.
Πηγή:kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.