Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Χίλιες επιχειρήσεις θα βάζουν λουκέτο κάθε εβδομάδα


Ιδιαίτερα απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2012... 
καθώς στην έκθεσή της επισημαίνει πως αναμένεται οι επιχειρήσεις που θα βάζουν λουκέτο κάθε εβδομάδα να φτάνουν έως και τις 1000. 

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία αντικατοπτρίζεται στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 6 στις 10 είδαν τα έσοδά τους να μειώνονται κατακόρυφα το 2011 ενώ 150.000 θέσεις εργασίας έχουν ήδη χαθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ζητά την άμεση λήψη μέτρων και να βοηθηθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή λοιπόν, το έτος 2010, ο αριθμός των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην χώρα μας έφτανε τις 742.000, απασχολώντας περίπου 2.512.493 εργαζομένους. Τα ποσοστά αυτά που φτάνουν το 85% των συνολικά εργαζομένων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελούν ένα απίστευτο ρεκόρ για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ωστόσο απ' όσο φαίνεται δεν μένει μόνο στις προτάσεις, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει συστήσει μία «ομάδα δράσης» η οποία έχει ως στόχο να βρει τρόπους και λύσεις προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση στην οποία βρίσκεται. Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο δημιουργήθηκε ένα ειδικό ταμείο εγγυήσεων από την Κομισιόν με κεφάλαιο ύψους 500 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποία μέσω ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ενδέχεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.