Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Οι δήμοι εκπέμπουν SOS


Photo for this article

Συνάντηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε το ΔΣ της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών, με την συζήτηση να εστιάζεται κυρίως στα οικονομικά των δήμων και τις προσλήψεις, ενώ...  νέα συνάντηση θα γίνει την Τρίτη.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να αποδοθούν στους δήμους 2,7 δισ. ευρώ για το 2012, να αποδοθεί η τέταρτη δόση των παρακρατηθέντων και ένα μέρος της ΣΑΤΑ.

Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να δρομολογηθεί άμεσα η υπουργική απόφαση για τα προγράμματα αυτεπιστασίας στους δήμους, να προγραμματισθούν οι προσλήψεις των συμβασιούχων ώστε να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο οι κοινωνικές δομές των δήμων και να διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη συνάντηση έδωσε έμφαση στον εξορθολογισμό των δαπανών και τον εκσυγχρονισμό των ΟΤΑ, καθώς και στην οργάνωση της Πολιτικής Κοινωνικής Ασπίδας σε επίπεδο δήμων για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε να καταγραφούν τα σοβαρά και έκτακτα θέματα που απασχολούν τους δήμους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως για παράδειγμα οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά μαθητών. Επίσης, ζήτησε να καταγραφούν οι θεσμικές και λειτουργικές αδυναμίες του «Καλλικράτη» και οι άμεσες, αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τρίτον, ζήτησε να καταγραφούν τα θέματα στα οποία εμπλέκονται και άλλα υπουργεία ώστε να αναληφθεί κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΚΕΔΕ έθεσε το ζήτημα του προσωπικού στους δήμους και του προγραμματισμού των προσλήψεων. Ειδικά για τις προσλήψεις, η ΚΕΔΕ εξέφρασε την αγωνία της καθώς δεν έχουν ακόμη προγραμματισθεί και ενδέχεται να μη λειτουργήσουν μια σειρά κρίσιμες δομές τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Αντ.Μανιτάκης ανακοίνωσε στην ΚΕΔΕ ότι ήδη έγινε το πρωί σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών για το θέμα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο, αλλά τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο εκσυγχρονισμός και κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει σ' αυτήν την προσπάθεια.

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.