Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία και Κορινθία – Απειλούνται χωριά

Ένας 45χρονος άνδρας συνελήφθη στην Αρκαδία για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα.

Ο 45χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης,

Δύσκολη είναι, στο μεταξύ, η κατάσταση με την φωτιά στην Αρκαδία με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και να απειλεί πολλά χωριά στο δήμο Μεγαλόπολης αλλά και της Τρίπολης.

Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού, και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μιλώντας στο ΑΜΠΕ σημείωσε ότι υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος φωτιάς που κινείται ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην φωτιά της Αρμε την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια...

καδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.

Στην Κορινθία η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου.

Η φωτιά απείλησε τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης, τα οποία σώθηκαν από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα η φωτιά καίει πολύ κάτω από την πίσω πλευρά του κάστρου της Αρχαίας Κορίνθου και πλησίον του αυτοκινητοδρόμου.

Αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της σήραγγας Ραψομμάτη, από το 178,1 χλμ στον ανισόπεδο κόμβο Αθήναιου έως το 198,6 χιλιόμετρο, στον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων και διεξαγόταν μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν στην Κορινθία, στην Κω και στο Αγιο Όρος.

Ειδικότερα, στο Σολομό Κορινθίας, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα.


Εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στον ΜονοξελίτηΑγίου Όρους, ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι το απόγευμα και δύο αεροσκάφη.

Ακόμα ένα πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στη περιοχή Κατελειός. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Καρδάμενα στην Κω, στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Ανατολής στο Πικέρμι και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.