Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Λουκούμι για τους Ρώσους τα ελληνικά ακίνητα!

Τα εξοχικά διαμερίσματα, 

αξίας μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ σε νησιά της χώρα μας, και δευτερευόντως σε μεγάλες πόλεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ρώσων θέλουν να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στην χώρα μας....



Τα παραπάνω συμπεράσματα απορρέουν από το δεύτερο Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα μεγαλύτερα κτηματομεσιτικά γραφεία της Ρωσίας.

Σκιαγραφώντας αναλυτικά το προφίλ και τις προτιμήσεις των Ρώσων επενδυτών στο τομέα ακινήτων η πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων Anna Lupashko, επισήμανε ότι δίνεται ιδιαίτερα έμφαση στις κλιματολογικές συνθήκες, τομέας όπου η Ελλάδα όπως τόνισε έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, οι εντυπώσεις που αποκομίζονται από τις διακοπές που έχουν πραγματοποιήσει στις χώρες που επισκέπτονται καθώς σε θέματα ασφάλειας, με έμφαση στην χαμηλή εγκληματικότητα, παραδοσιακών δεσμών φιλίας κλπ.

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, ανέφερε ότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα καθίσταται ακόμη πιο ελκυστική και για επενδυτές από το εξωτερικό λόγω των προσιτών τιμών, ως συνέπεια της κρίσης.

Ο κ. Παραδιάς επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα όπως άδεια παραμονής στην χώρα μας σε Ρώσους αγοραστές ακινήτων καθώς επίσης να σταματήσει να χαρακτηρίζεται όλη σχεδόν η Ελλάδα ως παραμεθόριος περιοχή.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστικών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Δημήτρης Καψιμάλης σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους είπε ότι πλέον μοναδικές ευκαιρίες για αγορά ακινήτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια καθώς οι τιμές έχουν πλέον υποχωρήσει κάτω τους κόστους.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας, ο σύμβουλος του πρέσβη της ρωσικής ομοσπονδίας Eugene Yorkov, ο γγ Διεθνών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος.
dimotikosafari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.