Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κλειστά την Τετάρτη τα πρακτορεία ΟΠΑΠ


Κλειστά θα είναι σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την άθλια ρύθμιση που εισάγεται με το "μνημόνιο 3", την φορολόγηση δηλαδή των κερδών από το 1ο ευρώ. Η ρύθμιση είναι μνημείο ανοησίας και θα τρελάνει παίκτες και πράκτορες. Δείτε ένα παράδειγμα:

πολύ μεγάλο ποσοστών παικτών που βρίσκεται μέσα σε πρακτορεία παίζει το παιχνίδι ΚΙΝΟ. Τα κέρδη στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μικρά.Παίζει δηλαδή ο παίκτης 1 ευρώ και κερδίζει 1. 
Στο 99% των περιπτώσεων, οι παίκτες ξαναδοκιμάζουν την τύχη τους, εξαργυρώνοντας το κερδισμένο δελτίο με ένα νέο ίσης αξίας, αυτό που είναι γνωστό ως "επανάληψη".
Με το νέο νόμο προβλέπεται φορολόγηση 10% όλων των κερδών. Οπότε ο παίκτης κερδίζει 1 ευρώ μείον 10% δηλαδή 90 λεπτά, οπότε δεν μπορεί να κάνει επανάληψη, παρά μόνο αν προσθέσει άλλα δέκα λεπτά.
Σε άλλη περίπτωση, ο παίκτης μπορεί να κερδίσει 1,25 ευρώ, οπότε ο πράκτορας πρέπει να του κρατήσει το 10% και να του δώσει 1,25-0,125= 1,125 ευρώ !
Κάθε δελτίο που κερδίζει 2 ευρώ, πρέπει να πληρώνεται με 1,80 !
Θα τρελαθούν με τα ψιλά οι πράκτορες.




Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ


Συνάδελφοι μας κλείνουν!


Αυτοί οι πολιτικοί που ανέλαβαν τις τύχες της χώρας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες, απέδειξαν το έλλειμμα τους στην ευθύνη διακυβέρνησης σε όλους τους τομείς που ασχολήθηκαν.


Με καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνία, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών, όπου με τις παράλογες ενέργειες τους, εξωθούν στην παρανομία τους παίκτες και συνεπώς τη πελατεία μας, που με κόπο, χρήματα και διαρκή αγώνα, προσπαθούμε να κρατήσουμε στα πρακτορεία.


Μέχρι πρόσφατα φαινόταν βέβαιο σε όλους τους κύκλους, ότι με τις ατράνταχτες αποδείξεις και τις μελέτες τραπεζών, στελεχών του ΟΠΑΠ και πρακτόρων, που κατέθεσαν με μαθηματικό και αδιάψευστο τρόπο τη τραγική επίπτωση που θα επιφέρει στο νόμιμο και άρα φορολογημένο τζίρο του τζόγου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θα αντιλαμβανόταν τη ΓΚΑΦΑ που πήγαινε να κάνει.


Δυστυχώς όλοι διαψεύστηκαν και στο Υπουργείο συνεχίζουν να επιμένουν στην επιβολή του 10% επί των κερδών των παικτών χωρίς αφορολόγητο όριο!


Σύμφωνα με όλες τις μελέτες η αρνητική επίπτωση που θα φέρει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή αυτής της φορολογίας στα κέρδη των παικτών, αγγίζει το 20% !!!


Η ολική επίπτωση που θα προκαλέσει εφόσον αηδιάσουν οι παίκτες με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ της φορολόγησης των κερδών των παικτών ακόμη και με 0,50 ευρώ, φαίνεται να ξεπερνά το 30-40%!!!


Όπως εύκολα διαπιστώνεται, η ΕΜΜΟΝΗ στην εφαρμογή αυτού του μέτρου, είναι αδύνατο να συνεπάγεται του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, αφού αποδεδειγμένα ΒΛΑΠΤΕΙ τα φορολογικά έσοδα και προέρχεται από ένα παλιό σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή το 2009 και έχει στόχο το χτύπημα στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτορείων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την άλωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, από ιδιωτικά συμφέροντα, που σήμερα δρουν στη παρανομία, φοροδιαφεύγοντας συστηματικά στερώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία με την ανοχή του κράτους.


Είμαστε υποχρεωμένοι, να σταματήσουμε εμείς το έγκλημα πριν εφαρμοστεί αυτή η ανεκδιήγητη ρύθμιση και απειληθεί η οικονομική κατάσταση του ΟΠΑΠ που θα επιφέρει κλείσιμο σε χιλιάδες πρακτορεία.


Σε αυτή τη μάχη, είναι όλοι μαζί μας και πάνω από όλους το δίκιο!


Θα τη δώσουμε μαζί, όπως κάναμε στο παρελθόν δίνοντας τη δική μας απάντηση στη διάλυση της χώρας, με λάθη, με παραλείψεις, με υπερβολές, αλλά και με κουράγιο, με δύναμη, με θέληση να επιβιώσουμε και να μη δεχθούμε ύπουλα χτυπήματα στους παίκτες μας!


Κάτω τα χέρια από τους ανθρώπους που ζουν τα επαχθή μέτρα και προσπαθούν να “ανοίξουν μια πόρτα” στη τύχη τους, να ψυχαγωγηθούν, να ξεχάσουν για λίγη ώρα τη μιζέρια των ατέρμονων τηλεοπτικών λογομαχιών και να βρεθούν με φίλους τους, να μιλήσουν.


Αυτούς τους ανθρώπους, εμείς τους ξέρουμε καλύτερα από όλους αυτούς που ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι νομοθετούν, αλλά στην ουσία καταστρέφουν μέχρι και τα όνειρα, μέχρι και την ελπίδα!


Φορολογούν την ελπίδα!


Κάτω τα χέρια από τον ΟΠΑΠ.


Έχουμε χρέος και ηθική υποχρέωση, για την επιβίωση μας και τους πελάτες μας, να άρουμε αυτή την αδικία και θα γίνει συντονισμένα και οργανωμένα όπως ξέρουμε και έχουμε δείξει στο παρελθόν, για το καλό όλων μας. Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στο καθημερινό αγώνα για την επιβίωση που δίνουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, όμως είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αντιδράσουμε, δυναμικά, με πάθος και πίστη για την επιβίωση του κλάδου.


Για αυτό σας καλούμε, να αναλογιστούμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς και αντιπαραθέσεις, το κίνδυνο που διατρέχουμε ως κλάδος και ως επαγγελματίες, και να δώσουμε ένα βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις και ένα βροντερό απών από την εργασία με προειδοποιητική 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 7/11/2012, ημέρα Champions League κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις με νεότερες ανακοινώσεις, μέχρι να κατανοήσουν τα στελέχη των Υπουργείων ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι ως Έλληνες πολίτες να επιτρέψουμε σε κανέναν, να κλείσει τις επιχειρήσεις μας με τέτοια μέσα!






Όλοι μαζί την Τετάρτη στους δρόμους με ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ.






Αυτή τη μάχη ΠΡΕΠΕΙ να την κερδίσουμε και πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να την κερδίσουμε!










Για το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ






Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος






Ηρακλής Λάππας Κυριάκος Τοπτσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.