Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έτοιμη η λίστα της διαθεσιμότητας για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μπορεί δήμοι και πολλές υπηρεσίες να κήρυξαν αντάρτικο, ωστόσο πολλές ήταν οι υπηρεσίες έστειλαν στοιχεία, ενώ η κυβέρνηση υπό την πίεση του eurogroup ήδη...

έχει έτοιμο τον πρώτο κατάλογο.

Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι, είναι από τα προαπαιτούμενα για τη δόση και έτσι το υπουργείο δεν περίμενε.

Ουσιαστικά οι λίστες που θα αποσταλούν θα λειτουργήσουν μόνο στην κατεύθυνση διασταύρωσης στοιχείων ατόμων που υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες και πρέπει να εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα.

Στην πρώτη λίστα επελέγησαν τα ονόματα επίορκων υπαλλήλων και άλλα περίπου 1.200 με βάση την απογραφή που έχει ήδη γίνει.

Η λίστα αυτή θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων από τον Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup.

Οι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί ήδη προέρχονται κυρίως από τους δήμους, τα Πανεπιστήμια, κάποια υπουργεία και τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε στους υπαλλήλους που προέρχονται από τους δήμους καθώς μόνο οι 35 από τους 325 απέστειλαν στοιχεία.

Τώρα θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες διασταυρώσεις καθώς σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες αποκλίσεις.

Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχαν οι φορείς. Το μέτρο της τιμωρίας όσων δεν έστειλαν στοιχεία με μείωση 25% του μισθού ως πρόστιμο, με την παράλληλη κατάρτιση λίστας από τα στοιχεία της απογραφής λειτουργεί ως μέτρο πίεσης. Το υπουργείο μέσα στον επόμενο μήνα θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα τους 2.000 πρώτους υπαλλήλους ώστε, όπως λέει η κυβέρνηση να αποφευχούν οι... τυφλές απολύσεις.

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.