Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πήραν φωτιά τα τζάκια και οι ξυλόσομπες - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές

Η αύξηση της καύσης της βιομάζας οφείλεται στο γεγονός πως πολλοί συμπολίτες μας λόγω της κρίσης δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο και καυσόξυλα...

Προκειμένου λοιπόν να έχουν έστω και υποτυπώδη θέρμανση καίνε από παλέτες μέχρι νοβοπάν και παλιά έπιπλα που έχουν χημικά.
Αποποπνικτική ήταν χθες η ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο καθώς τα τζάκια και οι ξυλόσομπες πηραν φωτιά λόγω του κρύου που ήταν τσουχτερό.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μηχανολόγος - μηχανικός του ΑΠΘ με ειδίκευση σε θέματα αέριας ρύπανσης, Χρίστος Βλαχοκώστας "αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ατμόσφαιρα των αστικών περιοχών σε πανελλαδικό επίπεδο πλήττεται λόγω της στροφής του κόσμου στην καύση των ξύλων.

Εκτός της επιβάρυνσης στην ποιότητα του αέρα η καύση των ξύλων έχει σχετιστεί και με ρύπους όπως ειναι το βενζινοπυραίνιο, το οποίο είναι ένας πολυκυκλικός αρωματικός υδρογονάνθρακας που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ενα δεύτερο σημείο που πρέπει να σταθούμε ειναι το γεγονός πως πολλοί συμπολίτες μας λογω της αδυναμίας τους να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης ή καυσόξυλα, πολλές φορές καίνε οτι βρουν προκειμένου να ζεσταθούν. Η ανεξέλεγκτη καύση διάφορων υλικών όπως είναι τα νοβοπάν, όπως ειναι οι παλέτες, οπως είναι πράγματα που έχουν αρωματικούς υδρογονάνθρακες, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των ρύπων του αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι από την καύση ξύλων σε σύγκριση με το πετρέλαιο εκλύονται 30 φορές περισσότερα μικροσωματίδια" είπε τέλος ο κύριος Βλαχοκώστας.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.