Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Καταρχήν «ρίξτε τις τιμές» - η ακρίβεια «θερίζει»

Την κινητοποίηση των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών 

που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας αλλά και τη μείωση των τιμών στην αγορά, προσδοκά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να υπάρξει αναπτυξιακή ώθηση στην πραγματική οικονομία...


Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισημαίνουν από το πρωθυπουργικό επιτελείο, πρόκειται να κινηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους 13 πολυεθνικών εταιρειών που ανήκουν στους leaders της ελληνικής οικονομίας, βάσει του ετήσιου τζίρου αλλά και του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν.
Στη σημερινή σύσκεψη είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να έχει το επόμενο διάστημα ο κ. Σαμαράς και με εκπροσώπους άλλων εγχώριων και ξένων εταιρειών.
Στην πρώτη συνάντηση που επιδιώκεται να ερμηνευθεί και ως «ψήφος εμπιστοσύνης» των μεγάλων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία, είχαν κληθεί να λάβουν μέρος οι εκπρόσωποι των εταιρειών: Ελαΐς - Unilever, PepsiCo, Specifar (φαρμακευτική), Nestle, Bic, Lafarge - ΑΓΕΤ Ηρακλής, Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel - Heineken), Cosco, Vodafone, Παπαστράτος - Philip Morris, Procter & Gamble, Novartis, Delhaize - Βασιλόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προσκληθεί και η Friesland (ΝΟΥΝΟΥ), αλλά ο πρόεδρός της απουσιάζει στο εξωτερικό.

****

Στον απόηχο της επικριτικής αντίδρασης της Ένωσης Εισαγγελέων για την εντολή Στουρνάρα εκδικάζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου για την αναστολή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το Δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ζητεί κατ΄ αρχήν την αναστολή της απόφασης του Πρωτοδικείου, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από τον Άρειο Πάγο επί της αίτησης αναίρεσης, που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως αναφέρεται στην αίτηση αναστολής, η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης «θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα έννομα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου», αφού «θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος του επιβάλλουν».

Σύμφωνα με το Δημόσιο, η σχετική αδυναμία είσπραξης έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει απώλεια δημοσίων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, ελλειμματικός προϋπολογισμός και αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.