Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση ναυτεργατών στα διόδια Ελευσίνας - Κλειστή η έξοδος προς Κόρινθο

Το είπαν και το έκαναν 

οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Έκλεισαν τα διόδια και έχει μείνει μόνο μια λωρίδα και ένα ταμείο ανοιχτό στο ρεύμα προς Κόρινθο για να εξυπηρετούνται οι οδηγοί που θέλουν να περάσουν...
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα ναυπηγεία, όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι κι από εκεί έκαναν πορεία έως τα διόδια της Ελευσίνας. Φτάνοντας εκεί, έκλεισαν τα διόδια και άφησαν μόνο μια λωρίδα ανοιχτή για να περνούν τα αυτοκίνητα, τα οποία δεν πληρώνουν αντίτιμο.
Οι εργαζόμενοι που παραμένουν έναν χρόνο απλήρωτοι, παίρνουν μόνο ένα βοήθημα της τάξης των 100 ευρώ ανά δύο εβδομάδες. Ένας τους, μάλιστα, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.
Αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία διαρκείας μετά την ανακοίνωση της διοίκησης των ναυπηγείων πως αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων, τα ναυπηγεία θα κλείσουν οριστικά.
Η τελευταία πληρωμή του Δημοσίου προς το ναυπηγείο της Ελευσίνας έπρεπε να είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012. Το δημόσιο όμως αποφάσισε να προσφύγει στο νομικό συμβούλιο του κράτους προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα της τρέχουσας πληρωμής.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.