Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Φωτογραφία από την Κόρινθο...Ντροπή για την Ελλάδα


Μια φωτογραφία από την Κόρινθο που ντροπιάζει την χώρα μας κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες ώρες...




Την τράβηξε ο Ιταλός φωτογράφος Alessandro Penso και δείχνει ένα αυτοκίνητο να χτυπά έναν νεαρό Μαροκινό, ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τους ρατσιστές διώκτες τους στην Κόρινθο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία τιμήθηκε με το βραβείο Terry O’ Neill την προηγούμενη εβδομάδα.



Ο Penso τράβηξε και άλλες φωτογραφίες από την Κόρινθο, όπου παρακολούθησε τις προσπάθειες μιας ομάδας μεταναστών να περάσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 
Πηγή φωτό: Alessandro Penso
enikos.gr


1 σχόλιο:

  1. Προφανώς μετά το βραβείο φωτογραφίας, ο Πένζο έχει και άλλες βλέψεις, όπως π.χ το βραβείο μελοδράματος ή οι χρυσές σφαίρες.
    Σίγουρα είναι εξαιρετικά άσχημη η εικόνα ενός ανθρώπου να τον χτυπάει αυτοκίνητο, όμως και από την άλλη, ο βιασμός μιας κοινωνίας από μετανάστες που αποζυμούν τον κρατικό προϋπολογισμό για τη φύλαξη τους και την περίθαλψη τους, μην εισφέροντας έστω ένα ευρώ από φόρους, είναι μια
    ακόμα δυσχερέστερη εικόνα για τους Έλληνες και τους Κορίνθιους, που εν πάσει περιπτώσει δεν άλλαξαν χώρα και πόλη από αυτή που γεννήθηκαν, ζούν και προσφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.