Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Η απόπειρα δολοφονίας που άφησε παράλυτο τον Σόιμπλε!!!

Διαβάστε το χρονικό της υπόθεσης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε δεν μπορεί να λειτουργήσει τα κάτω άκρα του και μετακινείται με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού. Πώς όμως έμεινε ανάπηρος;....


Σόιμπλε 

Ήταν 2 Οκτωβρίου του 1990. Ο Σόιμπλε ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας είχε διοργανωθεί μια εκδήλωση στο Όπεναου, με κύριο ομιλητή τον ίδιο. Ανεβαίνοντας στην εξέδρα το πλήθος τον χειροκροτούσε.
Ήταν μία συνηθισμένη ημέρα, όπου θα έβγαζε λόγο σε προεκλογική περίοδο στην περιοχή Όπεναου κοντά στο Φράιμπουργκ. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε...
Ένας άνδρας, που φέρει το όνομα Ντίτερ Κάουφμαν περίμενε με αγωνία να κατέβει από το βήμα, καθώς είχε στο μυαλό του ένα δολοφονικό σχέδιο. Τη δολοφονία του Σόιμπλε.
Τη στιγμή της αποχώρησης του Γερμανού πολιτικού έβγαλε ένα μικρό περίστροφο το οποίο είχε κλέψει από το ντουλάπι του κυνηγού πατέρα του. Τον πλησίασε και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πυροβόλησε τρεις φορές από απόσταση αναπνοής.
Η πρώτη σφαίρα βρήκε τον Σόιμπλε στο κεφάλι του, συνθλίβοντας την δεξιά πλευρά του σαγονιού του. Η δεύτερη σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του. Ενστικτωδώς ο σωματοφύλακας του προσπάθησε να τον προστατέψει με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και εκείνος με τη σειρά του.
Ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε και τον άφησε ανάπηρο ήταν ο 37χρονος Ντίετερ Κάουφμαν. Για τουλάχιστον 7 χρόνια το υπουργείο Εσωτερικών λάμβανε επιστολές διαμαρτυρίας, στις οποίες έγραφε ότι τα ραδιοκύματα των κεραιών τον διαπερνούν και του προκαλούν αφόρητους πόνους. Μάλιστα, δύο φορές προσπάθησε να κινηθεί νομικά εναντίον της κυβέρνησης.
Στην απολογία του, υποστήριξε πως αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, γιατί το υπουργείο δεν έδωσε σημασία στις εκκλήσεις του για βοήθεια. Οι δικαστές τον ανακήρυξαν ψυχονευρωτικό και έκτοτε είναι έγκλειστος σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας.
tragiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.