Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Καπνός Αγρινίου : Μόδα το έκανε η Οικονομική Κρίση.!

Και να που, ο γνωστός καπνός Αγρινίου ξαναμπαίνει στην ζωή μας.
Αυτή την φορά λιγάκι ποιο εξελιγμένος με 3-4 ποικιλίες αλλά και με ειδικά μέσα ώστε να φτιάξει κάποιος πολύ εύκολα ένα πακέτο τσιγάρα με μόνο 0,40€ αν βάλουμε και όλα όσα χρειαστούμε να τα φτιάξουμε....

Ο τρόπος και ο τόπος πώλησης διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και αν και παράνομος εντούτοις είναι πολλοί αυτοί που έχουν ανακατευτεί με την συγκεκριμένη δουλειά και αποκτούν ένα καλό μεροκάματο.
Μόνο στο Λουτράκι υπάρχουν τουλάχιστον 5 άτομα που μπορούν να σε προμηθεύσουν καπνό και σε τιμές από 15€ μέχρι 35€ το κιλό ανάλογα την ποικιλία.
Το μηχάνημα που φτιάχνει το έτοιμο τσιγάρο κοστίζει από 10€ μέχρι 30€ ανάλογα και το " κενό" τσιγάρο γύρω στο 1€ τα 100 τεμάχια.
Αν εξοπλιστεί κάποιος κατάλληλα μπορεί να φτιάξει ένα έτοιμο παρασκευαστήριο στο σπίτι του γλιτώνοντας αρκετά χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό του.
Θυμάμαι έντονα τον παππού μου που έστριβε τσιγάρο από καπνό Αγρινίου με το κλασσικό ροζ χαρτάκι και να που και τα εγγόνια του έφτασαν και αυτά στο ίδιο σημείο.
Τώρα κατά πόσο είναι υγιεινός αυτός ο καπνός είναι ένα άλλο θέμα. Όπως και συνθήκες φύλαξης και περισυλλογής του. Κανείς δεν βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο για να σου εγγυηθεί την ποιότητά του, αλλά αφού τότε δεν έπαθε κανείς τίποτε γιατί να πάθει τώρα δηλαδή.
Ας μην φορολογούσαν έτσι τα τσιγάρα να μην είχαμε τέτοιες καταστάσεις.
Έτσι είναι ο Έλληνας.
Πάντα βρίσκει την άκρη του.
Όσο και αν πιεστεί. Στο τέλος αυτός θα βγει νικητής.
Καλές τζούρες φίλοι μου και με Ελληνικό καπνό αυτή την φορά για να " πάνε τα φαρμάκια κάτω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.