Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ποιός ήθελε TEΛΙΚΑ αυτήν την ΕΡΤ;

Oι ηγέτες κρίνονται στις μεγάλες αποφάσεις. 
Χθες ο Πρωθυπουργός πήρε μια απόφαση υψηλού ρίσκου γιατί αποφάσισε εντελώς μόνος να συγκρουστεί με το σύστημα της μεταπολίτευσης στα μέσα επικοινωνίας. Με μια ισχυρή κάστα, την οποία όσοι προσπάθησαν να …
ξεβολέψουν, έχασαν πανηγυρικά.

Γι’ αυτό και η απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι τολμηρή.

Η ΕΡΤ αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αμαρτωλής μεταπολίτευσης. Πως βολεύονταν  οι …έξυπνοι και οι ημέτεροι, με ρουσφετολογικές πράξεις και απ’ ευθείας διαγωνισμούς και περνούσαν ζωή χαρισάμενη, σε βάρος των κορόϊδων.

Να ξεκαθαρίσουμε, από την αρχή, ότι στην ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν και εξαιρετικοί δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι που δίδαξαν με το παράδειγμα και το ήθος τους. Μου έρχεται πρόχειρα στο μυαλό το όνομα του Γ. Παπαστεφάνου. Υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι.

Όμως, αυτοί οι άνθρωποι αποτελούσαν πάντα μια μικρή εξαίρεση. Σαν τη μύγα μες το γάλα ξεχώριζαν.

Kαι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν σεμνοί και αδικημένοι. Τους πρέπει κάθε τιμή και αναγνώριση.

Να ξεκαθαρίσουμε, επίσης, ότι προφανώς και χρειάζεται δημόσια τηλεόραση.

Άλλο, όμως, δημόσια τηλεόραση και άλλο ΕΡΤ….

Γιατί η ΕΡΤ, εδώ και δεκαετίες, είναι ένα σπάταλο μαγαζί που ζει παρασιτικά στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν έχει κανένας παρά να δει τους παχυλούς μισθούς που δίδονται ακόμα και τώρα, σε καιρούς κρίσης..

Δεν έχει παρά να δει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων. Δεν ξέρω να υπάρχει καμιά άλλη δημόσια τηλεόραση σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος που να απασχολεί τόσο προσωπικό.

Και όλα αυτά τα χρόνια, όσες προσπάθειες έγιναν για να εξορθολογιστεί, έπεφταν στο κενό.

Και έπεφταν στο κενό γιατί η ΕΡΤ ήταν κάστρο τους ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς και της «γενιάς του Πολυτεχνείου». Θεωρούσαν και θεωρούν ότι είναι υποχρέωση ημών των φορολογουμένων να τους συντηρούμε με τους φόρους μας.

Μερικές από τις πιο ντροπιαστικές σελίδες της ελληνικής τηλεόρασης έχουν γραφτεί από τα κομματικά παράσιτα που ψωμίζονται στο ραδιομέγαρο.

Και από τηλεθέαση; Μονοψήφια νούμερα!

Δείγμα της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης που έτρεφε η ελληνική κοινωνία για τη δημόσια τηλεόραση.

Ξαφνικά, όλοι αυτοί που μέχρι χθες λοιδορούσαν την ΕΡΤ, τώρα θυμήθηκαν το…ρόλο της!

Ποιό ρόλο της αλήθεια;

Τώρα θυμήθηκαν την αξία της ενημέρωσης; Όταν κατέβαζαν τους διακόπτες σε σημαντικές επισκέψεις ξένων ηγετών, δεν άκουγα κανέναν να μιλάει για το αγαθό της ενημέρωσης.

Αλήθεια, τους τελευταίους μήνες, πόσες μέρες έκανε απεργία το ενημερωτικό τμήμα της ΕΡΤ;

Βγήκαν επίσης κάποιοι κρατικοδίαιτοι και μίλησαν για «πραξικόπημα» και «χούντα»!

Ποια «χούντα» βρε άσχετοι! Η χούντα είχε σε ασφυκτικό έλεγχο την τηλεόραση, δεν την έκλεισε. Κάποιοι μάλιστα από τους μετέπειτα Αριστερούς έκαναν και καριέρα! Μετά δήλωσαν…..αντιστασιακοί!

Βγήκε στο μεϊντάνι και το ΚΚΕ! Δεν μας λέτε βρε υποκριτές εσείς γιατί κλείσατε τον 902; Πόσες απολύσεις κάνατε στον «Ριζοσπάστη»; Εκείνοι δεν είχαν δικαιώματα;

Κάποιοι άλλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις απολύσεις. Προφανώς και δεν είναι ευχάριστο να χάνει κάποιος τη δουλειά του. Όμως, τι έκαναν όλοι αυτοί οι …αγανακτισμένοι όταν χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες έκλειναν τα καταστήματά τους;

Τι έκαναν για το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων του ιδιωτικού τομέα; Έκαναν ποτέ καμιά εκδήλωση συμπαράστασης την οποία δεν πήρα χαμπάρι;

Αντιδρούν, μόνο όταν θίγονται οι ημέτεροι.

Και το άκρον-άωτον του θράσους, έκανε δήλωση και ο …σωτήρας ΓΑΠ! Έχουμε χάσει κάθε αίσθηση σοβαρότητας στη χώρα αυτή.

Μπορώ να γράψω πολλά ακόμα για τους ειδικούς συμβούλους , για τους …κηπουρούς, για τις …εξωτερικές παραγωγές για τις αστρονομικές αμοιβές. Όμως, όλα αυτά είναι γνωστά.

Για αυτό ο κόσμος είχε απαξιώσει την ΕΡΤ. Επειδή ήξερε.

Τις τελευταίες ώρες έχει στηθεί και ένα όργιο παραπληροφόρησης από τους γνωστούς παπαγάλους.

Και παραπληροφορούν τον κόσμο ότι ο Σαμαράς δεν θέλει τη δημόσια τηλεόραση. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός που αντί για το λιβάνισμα των προκατόχων του, πήρε την απόφαση να σχεδιάσει από την αρχή μια νέα δημόσια τηλεόραση. Ας περιμένουμε να δούμε και να κρίνουμε.

Προφανώς και το ρίσκο είναι μεγάλο, αλλά μόνο με τέτοια ρίσκα αλλάζουν κατεστημένες νοοτροπίες.

Ο Σαμαράς έχει βάλει ένα στοίχημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αν η κυβέρνηση καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει το σχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση θα έχει συντρίψει έναν ισχυρό θύλακα αντίστασης. Και θα βγει ενισχυμένος.

Εννοείται ότι εδώ που έφτασε δεν νοείται επιστροφή γιατί αυτό θα σημάνει πανωλεθρία.

Αν πάλι Βενιζέλος και Κουβέλης βάλουν το συμφέρον της χώρας πάνω από εκείνο των εκλεκτών τους, τότε ανοίγεται ο δρόμος για τις εκλογές και ο Σαμαράς θα έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ως φορέας ανανέωσης…Και ας υπερασπίζονται οι άλλοι την αμαρτωλή ΕΡΤ…

Αδέξιος Δεξιός

Υ.Γ: Καιρός είναι ο Σαμαράς να τολμήσει κάτι που δεν τόλμησε κανένας πρωθυπουργός από το 1989. Να βάλει τάξη και στην ζούγκλα της ιδιωτικής τηλεόρασης δημοπρατώντας τις συχνότητες που επί δεκαετίες νέμονται οι γνωστοί διαπλεκόμενοι εκδότες και καναλάρχες.
antinews

1 σχόλιο:

  1. Καλοί μου φίλοι, όταν ανεβάζετε άρθρα του μεγαλύτερου υπασπιστή του Σαμαρά, από το site του πρώην διευθυντή της ΕΥΠ, τότε κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ανεπανόρθωτα.
    Εις απάντηση του "κυρίου" ή και πτηνού που υπογράφει το άρθρο (κατά τα λοιπά γνωστός σε αυτούς που ξέρουν), μόνο ένα πράγμα: Όταν κάποιοι είναι ανίκανοι να αναδιοργανώσουν και να δημιουργήσουν, ενώ έως προχθές έβαζαν τους κολλητούς τους και βόλευαν τους υβριστές των πολιτικών τους αντιπάλων, τότε αναδεικνύεται και η ασχετοσύνη τους.
    Όταν κάποιος αντί να τολμήσει να δημιουργήσει μέσα από σχέδιο την απαραίτητη αναδιοργάνωση κρατώντας τους άξιους, τους απαραίτητους και δημιουργώντας τα εχέγγυα της πρότυπης δημόσιας λειτουργίας, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τότε αναδεικνύει την δειλία του και την ανικανότητά του, επιλέγοντας απλά το φασιστικό κλείσιμο.
    Και τέλος, όταν κάποιος έχει κάνει τα στραβά μάτια εν μέσω μνημονίων στους ιδιωτικούς καναλάρχες που παίρνουν 100 εκατ. ευρώ δάνεια έχοντας ούτε εγγυήσεις ούτε ισολογισμό κατάλληλο για δανειοδότηση, και παράλληλα τους επιβραβεύει με ξεπουλήματα και έργα, τότε δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για κάθαραση, για διαπλοκή, για σκάνδαλα και για βολέματα.
    Έλεος στον κάθε παπαγάλο που νομίζει ότι απευθύνεται σε ανεγκέφαλους πάσχοντες από αλτσχαϊμερ. Μόλις 20 μήνες πίσω, ας βάλει ο κάθε αδέξιος παπάρας την αρθογραφία του για το ίδιο άτομο, και ας τη συγκρίνει με τη σημερινή, και μετά από ντροπή ας ρίξει και μια βουτιά στο κανάλι.
    Κλείνοντας, δείτε την εξέλιξη της ΝΕΡΙΤ (νέα ΕΡΤ) ή ΝΕΡΝΤ (αφού σε τέτοιους θα απευθύνετα), και θα καταλάβετε για τις....αγνές προθέσεις του σωτήρα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.