Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ...


Το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, 
εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο...


Συγκεκριμένα, με ψήφισμά του μετά από συνεδρίασή του σήμερα Πέμπτη, τάσσεται υπέρ της σύμπλευσης με τη συντονισμένη αντίδραση των ΟΤΑ κατά των οριζόντιων και τυφλών -όπως σημειώνεται- απολύσεων των εργαζομένων και της οργάνωσης ενιαίου μετώπου με όλες τις δημοκρατικές και τις κοινωνικές δυνάμεις.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά την εισήγησή του, πρότεινε κατά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ αύριο Παρασκευή να διοργανωθούν, όσο το δυνατόν συντομότερα, σε όλη τη χώρα και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, τοπικά δημοψηφίσματα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Πρέπει, κατά τη γνώμη μου, εμείς η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουμε την πρωτοβουλία. Οφείλουμε στους πολίτες να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» σημείωσε και, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, πρόσθεσε: «Οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις που στρέφονται κατ' ουσίαν εναντίον των πολιτών, πρέπει να σταματήσουν. Δεν φταίνε σε τίποτα οι πολίτες να πληρώσουν τις αντιθέσεις, την πόλωση και τις διαφορές μεταξύ θεσμών. Ας πάμε ένα βήμα μπροστά. Να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να επανεργοποιηθούν».
Ασκώντας κριτική στην κεντρική διοίκηση, σημείωσε ότι «η πόλη κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας της προχειρότητας και του αιφνιδιασμού της κεντρικής διοίκησης», σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σχεδιάζει και να επανασχεδιάζει και στο τέλος να αξιολογείται στη βάση καταναγκασμών και περιορισμών από την κεντρική κυβέρνηση».
Αναφερόμενος ειδικά στη δημοτική αστυνομία, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι «από το κενό ευταξίας που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη της δημοτικής αστυνομίας, έχουν προκληθεί μεγάλα προβλήματα -παραεμπόριο στο κέντρο, έλεγχος καταστημάτων, ελεγχόμενη στάθμευση κ.ά.».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.