Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Κλιμακώνονται από σήμερα οι αντιδράσεις των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για την κινητικότητα και τις απολύσεις. Σήμερα στις 12.00 η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην...


πλατεία Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Την ίδια ημέρα, στις 20.00 η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί και μουσική συναυλία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι Δήμοι.

Το βράδυ, στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, πιθανώς και με συναυλία συμπαράστασης.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής η ΠΟΕ-ΟΤΑ στα νότια προάστια, σε όλη την παραλιακή, με σημείο αφετηρίας το Ασκληπιείο Βούλας. Η πορεία διάρκησε περίπου τρεις ώρες και κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μοίρασαν στους πολίτες ανακοίνωση, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις απολύσεις.
* Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το πως θα κινηθούν στην απεργία της Τρίτης, προς το παρόν ανακοίνωση έχουν εκδόσει μόνο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και σύμφωνα με αυτήν τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.