Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ποιος οργανισμός παίρνει σειρά μετά την ΕΡΤ



Σε ποιον δημόσιο οργανισμό,
μετά την ΕΡΤ, εξετάζει η κυβέρνηση να βάλει λουκέτο;


Έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των ελεγκτών, μόλις χθες. Το όνομα της φέρεται να το ανέφερε η ελληνική πλευρά, στην τρόικα, όταν τα πράγματα, σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο “ζόρισαν”.

Συγκεκριμένα, σε κάποια φάση των συζητήσεων, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται να ειπώθηκε ότι μετά την ΕΡΤ, ο επόμενος δημόσιος οργανισμός που θα πάρει σειρά για λουκέτο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των επιπλέον 2000 απολύσεων, θα είναι η εταιρία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος ουσιαστικά σήμερα υπολειτουργεί, ωστόσο απασχολεί έναν αριθμό εργαζομένων ο οποίος καλύπτει το κενό των 2000.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της τρόικας επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού προηγουμένως μελετήσει την περίπτωση, η οποία πάντως “μαγειρεύεται” από ελληνικής πλευράς εδώ και αρκετές εβδομάδες. Απλώς, παρέμενε ως κρυφό χαρτί στο μανίκι της, για μια τέτοια περίπτωση, σαν την τωρινή.

Εφόσον η τρόικα ανάψει το πράσινο φως, τότε η ΕΑΣ θα έχει την ίδια ακριβώς τύχη με την ΕΡΤ, αν και τα σωματεία των εργαζομένων της επιμένουν ότι μπορεί να σωθεί.

Αυτό άλλωστε είπαν και στην αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας, Φώφη Γενημματά, την οποία είδαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Λίγο μετά την …ορκωμοσία της.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.