Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κάτι φταίει τελικά στο Λουτράκι.!

Δυσάρεστα μηνύματα
λαμβάνουν συνεχώς μαγαζάτορες, ξενοδόχοι και έμποροι στο Λουτράκι φθάνοντας προς το τέλος του ο Ιούλιος.
Και ενώ μένει ακόμα ένας μήνας για το τυπικά τέλος του καλοκαιριού η απογοήτευση καλά κρατεί.
Πολλές οι συζητήσεις γύρω από το θέμα...
χωρίς όμως να δίνεται λύση, μια και το Λουτράκι μαζί με την κρίση ζει τις χειρότερες στιγμές του.
Σε λίγες ημέρες αλλάζει και το ΦΠΑ και αμφιβάλλω αν αλλάξει κανείς τιμές (προς τα κάτω ) και μιλάμε για τους μαγαζάτορες που όπως λένε ήδη χαμήλωσαν τις τιμές τους και αδυνατούν περαιτέρω μείωση.
Δεν ξέρω αν πρέπει να συμφωνήσω ή όχι.
Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν ήταν σωστή τελικά αυτή η κίνηση της κυβέρνησης.
Επιστρέφουμε όμως στην πόλη μας.
Μπορεί να λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα και έναν μήνα το καλοκαίρι;
Μπορεί να επενδύσει κανείς σε αυτήν την πόλη με αυτά τα δεδομένα;
Μήπως πρέπει να αλλάξει νοοτροπία η πόλη ξεκινώντας από την εκάστοτε δημοτική αρχή και προχωρώντας ατομικά στον καθένα μας;
Μήπως φταίμε και εμείς που πουλήσαμε τα οικόπεδα στους Αθηναίους και φτιάχτηκαν βίλες, μεζονέτες και πολυκατοικίες και γίναμε ένα ακόμα προάστιο των Αθηνών που μας επισκέπτεται μόνο το σαββατοκύριακο;
Που είναι ο παλιός ξένος τουρισμός ( παλιά σκαδιναμβία);
Έδωσαν τελικά λύση σε αυτό αυτοί οι Ρώσοι που έρχονται; Δεν νομίζω.
Ξέρετε τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά στο Λουτράκι, ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για έργα όπως το spa, το συνεδριακό κέντρο, το κολυμβητήριο και έμειναν εκεί.
Αραχνιασμένα.
Χωρίς μελέτη, χωρίς αξιοποίηση, χωρίς τίποτα, μέχρι κάποια στιγμή να πάνε σε κάποιον ιδιώτη με ψίχουλα όμως και με απών τον Δήμο.
Τι φωνάζουμε για τον προαστιακό και την μαρίνα;
Ίδια κατάληξη θα έχουν.
Φτάνω λοιπόν στο συμπέρασμα για το τι φταίει τελικά.
Φταίνε αυτοί που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, για τους Δημάρχους εννοώ, και πρώην και νυν.
Αυτούς που εμείς ψηφίζουμε για να μας κάνουν τα ρουσφέτια μας.
Και βλέπετε τα αποτελέσματα.
Μια πόλη ίδια εδώ και 30 χρόνια.
Χωρίς το κάτι διαφορετικό. Μια παραλία ξεχασμένη από αιώνες με τεράστιες πολυκατοικίες και ίδια και τα ίδια μαγαζιά χρόνια τώρα.
Καμία αλλαγή.
Και αυτό δυστυχώς το καταλάβανε κάποιοι και απομακρύνθηκαν.
Τα μηνύματα είχαν δοθεί.
Και από εδώ και πέρα χρειάζονται πολλά για να γίνουν. Και με περίοδο κρίσης τα πράγματα είναι ακόμα ποιο δύσκολα.
Ο χρόνος τελικά θα δείξει.


  

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    Θα πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο αλλά και τους επαγγελματίες του τόπο στο κατά πόσο θέλουν να κάνουν τομές, να κάνουν αλλαγές, να υπάρξει συλλογικότητα, όχι μόνο στις τιμές αλλά και στις υπηρεσίες που παρέχουν!
    Π.χ. όλα καλά με τις ξαπλώστρες, (είμαι από αυτούς που τους αρέσουν οι οργανωμένες παραλίες) αλλά βρε παιδάκι μου ας καθαρίζουν και τον χώρο που τους αναλογεί!!!!! Δεν μπορώ να πηγαίνω με τα παιδιά μου και να μην θέλω να ξαπλώσω ούτε να βρίσκομαι στην παραλία γιατί είναι βρώμικη!!!! Όσοι μισθώνουν τον χώρο της παραλίας θα πρέπει και να γνωρίζουν ότι έχουν την υποχρέωση να την καθαρίζουν!!!
    Ένα άλλο έχει να κανει με το τι επιτρέπετε και τι όχι! Οποιος γουστάρει κυκλοφορεί με το μηχανάκι του, το αυτοκίνητο του στον πεζόδρομο της παραλίας!!!! Σε έναν επαγγελματία που του είπαμε ότι δεν πρέπει να γίνεται γιατί παίζουν τα παιδιά μας και θα καλέσουμε την αστυνομία μας απάντησε' κάντε ότι θέλετε'.
    Επίσης κάτι πρέπει να γίνει με τηη ηχορύπανση!!! υπάρχουν μηχανόβιοι (μου αρέσουν οι μηχανές) που προφανώς έχουν χαλασμένη εξάτμιση και μαρσάρουν το πρωί, το βράδυ όποτε γουστάρουν χωρίς κάποιος να τους πει οτιδήποτε!

    Είμαστε ένα ευλογημένο μέρος, με παραλίες, με νερά, με βουνό, με λίμνη, με ωραίο φαγητό, με όμορφα χωριουδάκια, με καζίνο κλπ και θα έπρεπε να είμαστε μεταξύ των περιοχών με τον περισσότερο τουρισμό.
    Και επίσης, μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα.
    Λοιπόν, θα πρέπει να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να αφήσουμε τις δικαιολογίες ότι άλλοι μας φταίνε! Τι θα κάνουμε όλοι μαζί!!!!

    Ένα θα πρέπει να γνωρίζουμε:Έχουμε ένα πανέμορφο μέρος, το Λουτράκι μας και θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να το διασφαλίσουμε!!! και να το αναπτύξουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia tin katantia tou Loutrakiou ftaine kai se megalo bathmo kai oi epaggelmaties giati otan anebazan anexelenkta tis times stin periodo 1985-1991 diohnontas etsi tous skandinavous apo to loutraki thelane mono to grigoro kerdos otan elega se merikous apo autous oti auto pou kanoun den einai sosto gia to kalo tou tourismou mou legan ti xereis esy dystihos kati ixera kai as eimoun tote 18 hronon
    strafitai pali ston organomeno tourismo me sostes times kai ypiresies, anabathmiste ton iatriko tourismo gia olo ton hronno axiopioistai tis iamatikes piges me synergasia me ton dimo xekinistai ton athlitiko tourismo min ta perimenetai ola etoima kai min klaigosastai san tis kyra-katines kante kati gia to loutraki kai gia tis tsepes sas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτοί που κυβερνάνε φταίνε ή αυτοί που τους βγάζουν?
    η μήπως αυτοί που βλέπουν την παραλία (και γενικά τον δήμο) να γίνετε ένα μπάχαλο και ποτέ δεν μιλάνε?
    αλλά δεν πειράζει, έρχονται δημοτικές, ξαναψηφίστε όλοι τον αγράμματο μπακάλη, αγρότη, χασάπη απλά και μόνο επειδή είναι σόι σας και μετά θα αναρωτιέστε γιατί πάει κατά διαόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.