Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Κοστολόγιο από την ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτες

Photo for this article

Τέλος υπέρ του Δημοσίου 2.000 ευρώ μηνιαίως για κάθε αστυνομικό που του διατίθεται θα πληρώνει κάθε ιδιώτης στον οποίο παρέχονται υπηρεσίες φύλαξης και συνοδείας από την αστυνομία, εφόσον το εισόδημά του του ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ...


Αυτό προβλέπει σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που υπογράφηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και απέστειλε προς συνυπογραφή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιδιώτες θα πληρώνουν επιπλέον 50 ευρώ την ημέρα για κάθε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. που διατίθεται για τον ίδιο σκοπό.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά ιδιώτες οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα και έχει κριθεί από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από σύνταξη έκθεσης εκτίμησης κινδύνου, ότι χρήζουν προστατευτικής φύλαξης.

Το κόστος παροχής υπηρεσιών επιβαρύνεται, κατά περίπτωση, με τα οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού που απασχολήθηκε και τις τυχόν ζημίες που προξενήθηκαν σε μέσα και υλικά του Σώματος με υπαιτιότητα του εξυπηρετούμενου.

Η κοστολόγηση γίνεται από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, που θα εκδίδει σχετικό τιμολόγιο, ενώ σε περίπτωση που οι ιδιώτες δεν καταβάλουν το ποσό θα διακόπτεται η παροχή της φύλαξης και θα αποστέλλεται το τιμολόγιο για είσπραξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις διατάξεις του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης επιχειρείται η απόσβεση του κόστους της αστυνομίας για τη φύλαξη ιδιωτών, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα ασφαλιστικά ταμεία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ποσοστό 4% επί των εισπρακτέων αποδίδεται απευθείας στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού.
media soup

(Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.