Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βαρεθήκαμε να μας σώζουν


Για ακόμη μια φορά

από το στόμα κυβερνητικών στελεχών αλλά και από Ευρωπαίους πολιτικούς ακούμε ξανά τα ίδια. Τρία χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός ακούει για το χρέος, για μνημόνια, για συμφωνίες απομείωσης του χρέους αυτού, για μέτρα, για νέα πακέτα βοήθειας.



Και στο βάθος όλων αυτών δυστυχία, φτώχεια, βουβή οργή, στροφή στα πολιτικά άκρα, απογοήτευση. Τρία χρόνια τώρα ένα μονότονο παιχνίδι, ουσίας και εντυπώσεων αλλά και ένα mind game, ένα παιχνίδι με το μυαλό εκατομμυρίων Ελλήνων. Παίζουν πλέον με το μυαλό μας, είναι αδύνατο να εξηγηθεί όλο αυτό που βιώνουμε.

Τώρα μάθαμε ξαφνικά ότι οι δανειστές παραδέχονται το λάθος τους, βλέπουν ότι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους και ταυτόχρονα ετοιμάζονται να μας… ξανασώσουν. Για πολλοστή φορά το έχουμε ξαναδεί το έργο. Μας έχουν σώσει τόσες φορές που πλέον έχει γίνει συνήθεια.

Αν ρωτήσεις στην επαρχία έναν οποιοδήποτε ανυποψίαστο πολίτη, που δεν έχει μεγάλη εμπλοκή με τα όσα γίνονται στα υπουργικά γραφεία, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι: «Μα δε βαρέθηκαν όλοι να μας σώζουν και ταυτόχρονα να βουλιάζουμε; Μέχριπότε θα ακούμε και θα διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια;».

Το καντήλι της υπομονής έχει σωθεί. Δεν γίνεται να ξαναζούμε αυτά που ζήσαμε το 2012, το 2011, το 2010. Ακριβώς τα ίδια. Έρχεται η τρόικα, μας «κουρεύει» κανονικά, κάνει αξιολόγηση, μας δίνουν τη δόση αφού μας παίρνουν την ψυχή και ζητάνε όλο και περισσότερα. Παράλληλα, εκθέσεις για την ελληνική οικονομία δίνουν και παίρνουν, Μέρκελ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ και λοιποί δορυφόροι τους ξαφνικά «ανακαλύπτουν» ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και ένα δάνειο μετά το άλλο έρχονται με… αεροπλανιές στην Ελλάδα.

Τώρα, μάθαμε ότι στο Γιούρογκρουπ του Νοεμβρίου θα αποφασίσουν αν θα μας… ξανασώσουν με άλλα 10 δις ευρώ, αφού πρώτα η τρόικα κάνει την αξιολόγησή της για την πορεία της οικονομίας. Μα ποια αξιολόγηση να κάνει όταν το πρόγραμμα έχει πέσει έξω και το παραδέχονται και οι ίδιοι; Εν πάση περιπτώσει, θα ξαναζήσουμε τα ίδια δράματα, τις ίδιες αγωνίες, τα ξενύχτια του Στουρνάρα με τον Τόμσεν, τον Μητσοτάκη να διώχνει κόσμο και να μη φτάνουν, τον Σαμαρά να παρεμβαίνει για να σβήνει φωτιές, τους βουλευτές να απειλούν ότι δε θα ψηφίσουν νόμους και η ζωή να συνεχίζεται μαύρη κι άραχλη.

Κύριοι στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ ή την Αθήνα, πάψτε να μας σώζετε. Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Σταματήστε το ίδιο τροπάρι, ο κόσμος σας βαρέθηκε.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.