Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάσα για χιλιάδες φορολογούμενους -Ρύθμιση χρεών στις Εφορίες σε 12 δόσεις


Τη δυνατότητα για εναλλακτική λύση αποπληρωμής των οφειλών τους στην Εφορία δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα...
οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν ακόμα και σε 12 μηνιαίες δόσεις τα χρέη που έχουν και αναγράφονται στα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012.

Οπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος με τη δυνατότητα αυτή εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους θα πάρουν μία βαθιά ανάσα αφού έως σήμερα θα έπρεπε να προχωρήσουν στην αποπληρωμή των οφειλών τους είτε σε 2-3 μηνιαίες δόσεις, είτε σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Τώρα οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση ώστε να καταστεί ληξιπρόθεσμη και στη συνέχεια να υπαχθούν στην «πάγια ρύθμιση» του υπουργείου οικονομικών που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων σε 12 δόσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν όσοι ήδη έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις που έδιναν το δικαίωμα εξόφλησής σε 48 ή 100 δόσεις, αφού αν αφήσουν τα νέα χρέη από το ΦΑΠ και το φόρο εισοδήματος κινδυνεύουν να τεθούν εκτός και από τις παλιές τους ρυθμίσεις.

Σε αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι να εντάξουν παλιά και νέα χρέη στην νέα πάγια ρύθμιση των 12 μηνών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται στο νόμο 4152/2013 και με την κίνηση αυτή το υπουργείο επιχειρεί να βάλει φρένο στην περαιτέρω διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους.Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.