Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος η άδεια «χειρισμού PC» στο Δημόσιο


Δικαιούνταν μία ημέρα άδεια μετ΄ αποδοχών το δίμηνο επειδή χειρίζονταν Η/Υ!

Την κατάργηση της «ειδικής» άδειας χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που δικαιούντο οι δημόσιοι υπάλληλοι βάσει υπουργικής απόφασης που είχε υπογραφεί πέντε μέρες πριν...
από τις εκλογές του 1989 ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συγκεκριμένη «ειδική» άδεια θεσπίστηκε με τη με αριθμό 130558 Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990.

Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».

Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης».

Επιπλέον σε δηλώσεις του, χθες βράδυ, στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην «πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων».

ΠΗΓΗ: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.