Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μπάχαλο με την σχολική ανάπαυλα


Φωτογραφία για Μπάχαλο με την σχολική ανάπαυλα

Καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχουν οι συναρμόδιοι φορείς αναφορικά με το πολυσυζητημένο μέτρο που σκέφτεται να υιοθετήσει το Υπουργείου για τη Σχολική Ανάπαυλα. Το θέμα έχει...


προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ αύριο προγραμματίζεται Έκτακτη Σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, όπου προφανώς θα τεθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παρά την αναστάτωση όμως που έχει προκληθεί από την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχών να προτείνει σχολική ανάπαυλα μετά την Καθαρή Δευτέρα, το τοπίο παραμένει εξαιρετικά θολό, ενώ τα ερωματικά προς το παρόν δεν απαντώνται από κανέναν.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Γιώργος Μανουσάκης δήλωσε στο prismanews.gr πως το θέμα της σχολικής ανάπαυλας δεν είναι θέμα του γραφείου της Δευτεροβάθμιας, ενώ τόνισε "Αναρωτιέμαι αν έχουν οι μαθητές και οι γονείς τους την οικονομική δυνατότητα να κάνουν χειμερινές διακοπές και να πάνε για παράδειγμα στο Μέτσοβο για σκι. Είναι ζήτημα αν μπορούμε να πάμε μέχρι τα Ανώγεια.
Σχετικά με την αναπλήρωση των ωρών και των μαθημάτων λόγω της σχολικής ανάπαυλας ο κ. Μανουσάκης είπε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, ενώ ακούγεται πως αυτά θα αναπληρωθούν. Όσον αφορά την κατάργηση των σχολικών περιπάτων προκειμένου να ισχύσει η πρόταση ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας είπε Δεν ξέρω. Κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Μόλις χθες για παράδειγμα είχαμε τρία σενάρια για την διενέργεια των εξετάσεων στην Α' Λυκείου και σήμερα ακούμε ότι θα εφαρμοστούν πιλοτικά. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Για να ισχύσουν όλα αυτά πρέπει να έρθει επίσημη εγκύκλιος και να βγει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η κρισιμότητα μάλιστα της κατάστασης στην παιδεία φαίνεται από την έκτατη σύσκεψη που θα έχει αύριο ο Υπουργός Παιδείας στις 2 μ.μ. με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, όπου θα παρευρεθεί και ο κ. Απόστολος Κλινάκης, οι οποίοι όμως δεν έχουν ενημερωθεί καθόλου για την θεματολογία της σύσκεψης.
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.