Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν ψηφίσεις στις Δημοτικές εκλογές.

Βασικές οδηγίες.
Στις Δημοτικές εκλογές βγάζουμε τον Δήμαρχο της πόλης μας. Τον άνθρωπο που θα είναι στο τιμόνι του Δήμου για τα επόμενα 5 χρόνια.
Για αυτό χρειάζεται προσοχή στην επιλογή του.
Τι πρέπει όλοι να σκεφτούμαι...
1. Οι δημοτικές δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τις περιφεριακές, ούτε με τις ευρωεκλογές. Συνεπώς κομματικές πεποιθήσεις μπαίνουν στην άκρη. Δεν τιμωρούμε την κυβέρνηση αν ψηφίζουμε την αντιπολίτευση μέσα από τις δημοτικές. Οι δημοτικές αφορούν μόνο την πόλη μας και κανέναν άλλον.
2. Ψηφίζουμε Δήμαρχο και όχι σύμβουλο. Μπορεί να έχουμε ξαδέλφια, θείους και κουμπάρους υποψήφιους, Δήμαρχο όμως επιλέγουμε.Ρουσφέτια και προσλήψεις ανοίκουν στο παρελθόν και σε άλλες εποχές...των Μαυρογιαλούρων.
3. Ψηφίζουμε πάντα πρόσωπο, ικανότητα και εμπειρία. Πειράματα και δοκιμές ειδικά αυτήν την περίοδο δεν συγχωρούνται.
4. Δεν εμπιστευόμαστε αυτόν που λέει ότι θα κάνει πολλά, γιατί απλά δεν θα κάνει τίποτα. Σπαρτιάτικες υποσχέσεις και λίγα λόγια είναι αρκετά για να καταλάβουμε τον ικανότερο από όλους.
5. Δεν παρασυρόμαστε από τον οχλαγωγία, τις συγκεντρώσεις και τα πολλά φυλάδια του υποψηφίου. Συνήθως κρύβουν αδυναμία.
6. Δεν παρασυρόμαστε από την λάσπη του ενός στον άλλον. Εμπάθειες και μίση αφορούν άτομα εγωιστικά που κοιτούν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον.
Και τέλος...
Στο παραβάν είμαστε μόνοι μας.
Καλή επιτυχία στον νέο μας Δήμαρχο, όποιος και αν είναι.
Πιστεύω πως αν τηρήσουμε όλοι μας τα παραπάνω θα βγάλουμε τον καλύτερο. Αυτόν που μας θα μας οδηγήσει επιτέλους στην ανάπτυξη της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.