Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Παραλία Φλάμπουρου...αναβάθμιση?


Πρίν λίγες μέρες αναφερθήκαμε για την αναβάθμιση της παραλίας στο Φλάμπουρο Λουτρακίου...
από ότι όμως βλέπουμε λίγα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτό με ιδιωτική πρωτοβουλία. 
Κάποιες ψάθινες ομπρέλλες και ξαπλώστρες τελικά ήταν η αλλαγή της παραλίας.
Ακόμα και έτσι πάντως είναι μια καλή πρόταση για καμιά βουτιά αποφεύγοντας τον συνωστισμό της παραλίας του Λουτρακίου.

3 σχόλια:

  1. Η λέξη αυτή, μου φέρνει στο νού τον περίφημο εκσυγχρονισμό του φίλου μας και κοντογείτονα (Αγ. Θεόδωροι) Σημίτη.
    Φίλε μου, καλό ειναι να προσδιορίσουμε τι θέλουμε απο την φύση που μας περιβάλλει. Δεν ξέρω εάν θα σε έκανα να ζηλέψεις λέγοντας σου ότι πριν αρχίσει το πρώτο κύμα "αναβάθμισης" γύρω στο 1980 η παραλία είχε ψηλούς λόφους απο άμμο και αποτελούσε φυσικό χωρο αναπαραγωγής για τις γνωστές χελώνες καρέτα. Μόλις έγινε προσβάσιμη σε φορτηγά αυτοκίνητα, άρχισαν οι αμμοληψίες από κάθε εργολάβο της Κορινθίας (με απούσα την πολιτεία όπως πάντα). Αναβαθμίστηκε σίγουρα, αφού έχουμε μια επίπεδη πια παραλία,χωρίς την πιθανότητα να υπάρξει κανένα προϊστορικό ζώο να μας χαλάσει μια ξένοιαστη βουτιά και επιπλέον έχουμε και ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες να μας ανακουφίσουν απο την κούραση της ύπαρξής μας. Φεύγοντας,μπορούμε να αφήσουμε και τα σκουπίδια μας σκορπια γυρω γύρω να μας κάνουν να νοιώθουμε σπίτι μας σε περίπτωση που θα ξαναπάμε.
    Η μόνη αναβάθμιση που θά έβλεπα εγώ θα αφορούσε τις τσέπες όσων θα εκμεταλευτούν εμπορικά αυτό το μέρος( η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία που περιέγραψες). Η φύση δεν ειναι ανεξάντλητη, και εδω πάλι θα ακούσουμε το περίφημο "μαζί τα φάγαμε".
    Όπως έγραψες "Ακόμα και έτσι πάντως είναι μια καλή πρόταση για καμιά βουτιά αποφεύγοντας τον συνωστισμό της παραλίας του Λουτρακίου " Αξίζει η μια βουτιά σου την βιομηχανική εκμετάλευση μιας παραλίας? Αφού όλα αυτα που υπονοείς σαν "ελλείψεις" (Πιθανολογώ δυο τρία Beach Bar's, Ενοικιαζόμενα Jet Ski's, κανενα Club για το βραδάκι..)υπάρχουν ήδη σε πολλές παραλίες της Κορινθίας γιατι δεν τις προτιμάς? Πρέπει να γίνει και αυτή έτσι ώστε να ψάχνεις την επόμενη που δεν θα είναι έτσι? Σου εύχομαι να βρείς αυτό που ψάχνεις κάποτε, και όταν κάποια στιγμή θελησεις να χαρεις την φύση έτσι όπως είναι να υπάρχει ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΑΒΟ . ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. Η ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η/Υ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. Η ΦΥΣΗ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟΥ Ή ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΝΤΑΠΑ-ΝΤΟΥΠΑ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΥ ΜΠΑΡ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΧΛΑΓΩΓΕΙΑ ΟΣΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ.
      ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΜΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΠΟΣ ΑΓΙΟΣ. ΤΩΡΑ ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ? .. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΙΑ ΑΡΧΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ? Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΕΙΑ?

      Διαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.