Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Μέτωπο» στην Πελοπόννησο για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού

Αίτημα να σταματήσει η πληρωμή διοδίων

Αιχμή των διεκδικήσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αποτελεί η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ως την Τσακώνα, όπως προβλέπεται στην σύμβαση παραχώρησης.


Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ενημέρωσε το ΠΕΣΥ πως η περιφέρεια ακολουθεί τη γραμμή των διεκδικήσεων και της πολιτικής, για την απεμπλοκή των μεγάλων έργων που κινείται η τριμηνιαία έκθεση της ομάδας δράσης της Ε. Ε., που βρίσκεται στην χώρα μας.

Η Ε.Ε. έχει συνευθύνη, από τη στιγμή που χρηματοδοτεί τα έργα, ανέφερε ο κ. Τατούλης επισημαίνοντας ακόμα ότι πρέπει να πάρει και την πολιτική ευθύνη για την ολοκλήρωσή τους.

Οι παρατάξεις της «Δυνατής Πελοποννήσου» του Δημήτρη Δράκου και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» του Θανάση Πετράκου, με κοινή πρότασή τους στο ΠΕΣΥ, ζήτησαν να υπάρξει συντονισμός με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τους δήμους που έχουν άμεσο και έμμεσο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού.

Επιπλέον, ο κ. Πετράκος ζητά να σταματήσει η πληρωμή των διοδίων στους σταθμούς Ελευσίνας - Κορίνθου - Ρίου και Κιάτου, αφού ουσιαστικά δεν εκτελείται κανένα έργο και η κοινοπραξία εισπράττει χωρίς να ανταποδίδει τίποτα.

Για την περικοπή του τμήματος της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Πύργου-Τσακώνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο υποδομών συνάντηση για να συζητηθούν όλα τα θέματα και τόνισε ότι «το έργο οφείλει να υλοποιηθεί μέχρι το τελικό του σχεδιασμό».
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.