Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τελικα για πόσο πρόβατα μας έχουν;



Τώρα το Πάσχα και εν όψη εκλογών, μας παρουσιάζουν την....άλλη μεγάλη τους επιτυχία, τη σύλληψη του ΆκηΤελικά είναι να απορεί κανείς με δαύτους.
Συνεχίζουν την ίδια τακτική, τα ίδια"σχέδια", το ίδιο μοτίβο, σαν να μην άλλαξε τίποτα, σαν να μην έβαλαν μυαλό, σαν να μην κατάλαβαν τίποτα...
Τα Χριστούγεννα, στη μέση της κρίσης και στην κορύφωση των αντιλαικών μέτρων -μέχρι τα επόμενα-, μας παρουσίασαν σαν "μεγάλη" επιτυχία και απαρχή της κάθαρσης του συστήματος, την σύλληψη του Εφραίμ.
Έπαιζε 3-4 μέρες πρώτο θέμα στα κανάλια μέσα στις γιορτές και στο μεταξύ περνούσαν τα μέτρα τους, στα "ψιλά" (φυσικά μετά" ξεχάστηκε" και θαύτηκε το θέμα και εσχάτως ο "σεβάσμιος γέροντας" -οικονομολόγος- διαχειριστής off shore εταιριών, αποφυλακίστηκε) .

Τώρα το Πάσχα και εν όψη εκλογών, μας παρουσιάζουν την..
..άλλη μεγάλη τους "επιτυχία", τη σύλληψη του Άκη (ένα πολιτικό πτώμα, που από το καλοκαίρι εκκρεμούσαν σε βάρος του οι καταγγελίες για ξέπλυμα "μαύρου"χρήματος, φοροδιαφυγή κλπ...κλπ, αλλά τώρα -μα τι.. σύμπτωση- ξέθαψαν την υπόθεση του), ενώ πριν λίγες μέρες, "θυμήθηκαν" το πρόβλημα των λαθρομεταναστών!
Κουβέντα για τον Τσουκάτο και το ένα εκατομμύριο μάρκα που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, σιωπή ιχθύος για τον Μαντέλη (αλήθεια, ξέρει κανείς τι απέγινε εκείνο το ....παλικάρι?), θάψιμο της υπόθεσης Siemens, με συμβιβασμό σε κάποια 140 εκατομμύρια -τη στιγμή που η προανακριτική επιτροπή της βουλής είχε εκτιμήσει τη ζημία του δημοσίου στα 2 δις!!- γιατί απλά σε εκείνες τις υποθέσεις ήταν μπλεγμένα "μεγάλα κεφάλια" -και όχι πολιτικά πτώματα- της πολιτικής σκηνής, που δεν πρέπει να αποκαλυφθούν, μιας και πρέπει να ολοκληρώσουν το "έργο" για το οποίο έχουν επιστρατευτεί από εκείνους που τους κρατούν δέσμιους χειροπόδαρα.

Η ίδια ταχτική. Παραπλάνηση και αποπροσανατολισμός από τα αληθινά προβλήματα (όχι ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι πρόβλημα, αλλά κάπως...όψιμα δεν το θυμήθηκαν?).

Βέβαια ότι συνεχίζουν την ίδια παλιομοδίτικη πολιτική της εξαπάτησης -που δείχνει για άλλη μια φορά ότι τα δυο κόμματα εξουσίας δεν άλλαξαν σε τίποτε-, είναι μπούμερανγκ σε βάρος τους, αν εμείς συνειδητοποιήσουμε την πολιτική τους απάτη και την μετατρέψουμε με τη ψήφο μας σε δύναμη αλλαγής (όχι σαν και αυτής του πατρός Παπανδρέου) και συντριβής του δικομματισμού, αλλά είμαστε ώριμοι και έτοιμοι για κάτι τέτοιο?

Μερικές μέρες μείνανε ακόμη για να το διαπιστώσουμε.....

Και μια...ρητορική ερώτηση....
Γιατί στους εν λόγω "κυρίους" δεν περάστηκαν χειροπέδες -όπως θα περνούσαν στον οποιονδήποτε κατηγορούμενο που θα συλλαμβανόταν και θα τον προσήγαγαν στον εισαγγελέα-, αλλά τους μετέφεραν με ...λιμουζίνες χαμογελώντας και κάνοντας δηλώσεις στα κανάλια?




Μόδεστος Ποζιάδης

Πηγή: Για πόσο πρόβατα μας έχουν; - RAMNOUSIA 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.