Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΠΩΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ …ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Μπορεί η Ισπανία να σώσει την …Ελλάδα;
Υπό μια έννοια, ναι, είναι η απάντηση που δίνεται στηνΑθήνα, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις που σημαδεύουν την ισπανική οικονομία. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες αυτής της άποψης,...
 η Ευρωζώνη θα αναγκασθεί τώρα να πάρει δραστικά μέτρα για τη διάσωση της τέταρτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, αν θέλει να υπάρξει επόμενη μέρα του ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, οδεύουμε προς τη διάλυση του θεσμού.

Επειδή, όμως, όπως υποστηρίζεται κάτι τέτοιο θα «μάτωνε» την παγκόσμια οικονομία, θεωρείται δύσκολο να αφεθεί να γίνει. Γι' αυτό και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αναληφθούν συγκεκριμένες κρίσιμες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της διάσωσης συνολικά της Ευρωζώνης. Και μια απ' αυτές εκτιμάται ότι θα είναι τελικώς η έκδοση του ευρω-ομολόγου.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι Βρυξέλλες θα πρέπει να βρουν άμεσα περί τα 750 δισ. ευρώ που θα χρειασθούν σε πρώτη φάση για τη διάσωση της Ισπανίας, ενώ το ποσό αυτό μπορεί και να ξεπεράσει το 1 τρισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ανάγκες της Ιταλίας, που φαίνεται να ακολουθεί κατά πόδας.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.