Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχονται... "ραβασάκια" σε όσους δεν πλήρωναν τα διόδια!

Λογαριασμό με πολλά … μηδενικά

στέλνει η Νέα Οδός στους οδηγούς ΙΧ που περνούν δωρεάν τα διόδια της Εθνικής οδού, θέλοντας να σταματήσει...
την μεγάλη απώλεια εσόδων από τους οπαδούς του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Εάν υπολογίσει κανείς ότι η τακτική της εταιρείας που διαχειρίζεται το τμήμα από την Μεταμόρφωση ως την Σκάρφεια, έχει κόψει τα φτερά στους παραβάτες και έχει περιορίσει τις δωρεάν διελεύσεις στις Αφίδνες στο 5-7% (ήταν πάνω από 10% πέρσι,) εκ πρώτης όψεως το μέτρο δείχνει να έχει πετύχει το στόχο του αφού οι οδηγοί υπό το βάρος των προστίμων, το σκέφτονται για να περάσουν χωρίς να καταθέσουν τον «οβολό» τους στα διόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «ραβασάκια» της «Νέας Οδού» φεύγουν μαζικά προς τους οδηγούς, με τα ποσά να αγγίζουν ακόμη και πενταπλάσια νούμερα!

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι βεβαιώσεις παραβάσεων για διελεύσεις αξίας 500 ευρώ, 1.800 ευρώ ακόμη και 3.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά τα ποσά το 20πλάσιο του τιμήματος που ισχύει με βάση τις συμβάσεις του 2007, σε περίπτωση που εκδοθεί διαταγή πληρωμής.

Η διαταγή βγαίνει στην περίπτωση που το πρόστιμο δεν πληρωθεί εντός 15 ημερών, εκτινάσσοντας στα ύψη τα ποσά που πρέπει να εισπραχθούν. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγους που τους τελευταίους μήνες οι οδηγοί σπεύδουν να κάνουν διακανονισμό χρεών.

Κατά πληροφορίες, επιείκεια έδειξε το δικαστήριο σε ανάλογη υπόθεση που έφτασε στο ακροατήριο και αφορούσε οδηγό, ο οποίος επικαλέστηκε για τις δωρεάν διελεύσεις, την ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Είναι σαφές ότι η πολιτική των εταιρειών, αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στο κίνημα «δεν πληρώνω», το οποίο εμφανίζεται υποτονικό και από μία άλλη κυβερνητική πρωτοβουλία που ψηφίστηκε προ μηνών. Πρόκειται για μία ρύθμιση που πέρασε σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, επί θητείας του κ. Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλώσεις στα διόδια θεωρούνται ποινικό αδίκημα, επομένως διώκονται από το νόμο.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.