Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τα σκουπίδια της Πελοποννήσου στο στόχαστρο της Κομισιόν

Σε συμφωνία για την άμεση μεταφορά

των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων)...
από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») στο ΠΕΠ Πελοποννήσου κατέληξαν η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν...

Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας των περιφερειαρχών Αττικής Γ. Σγουρού και Πελοποννήσου Π. Τατούλη, διευθυντικών στελεχών των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και της Task Force με τους γενικούς γραμματείς του ΥΠΕΚΑ Μ. Ευαγγελίδου, ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδη και του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου αποτελεί «έργο πρώτης προτεραιότητας» για την Κομισιόν. Εκτός των άλλων, προχωρά κανονικά εντός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων και «αποτελεί το μόνο έργο σε αυτόν τον τομέα που θα απορροφήσει σίγουρα τα σχετικά κονδύλια». Για το λόγο αυτό, συμφώνησαν με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών όλες οι διαδικασίες ώστε να εκχωρηθούν οι αναγκαία πόροι ΕΠΠΕΡΑΑ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.