Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε ανυποψίαστους αγρότες με πρόσχημα τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών

Mία εγκληματική οργάνωση 

εξάρθρωσε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία...
 εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου αυτοί να λάβουν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά έξι ατόμων, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 24-10-2012, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, δύο εξ αυτών, ημεδαποί ηλικίας 50 και 51 ετών, την στιγμή που παραλάμβαναν από «θύμα» τους προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι φερόμενοι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του 2012 είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα η οποία προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, ως επί το πλείστον αγρότες, που κατείχαν άδειες κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων και παρουσιαζόμενοι ως πληρεξούσιοι στην Ελλάδα μεγάλης γερμανικής επενδυτικής τράπεζας, προωθούσαν δελεαστικά προγράμματα χρηματοδότησης εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μάλιστα είχαν ενοικιάσει γραφεία στο Περιστέρι Αττικής και κατάρτιζαν εικονικές συμβάσεις συνεργασίας της τράπεζας, με πλαστές σφραγίδες και λογότυπα, παρουσιάζοντας μάλιστα σαν εκπρόσωπο αυτής γερμανόφωνο συνεργό τους, προκειμένου να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των υποψηφίων θυμάτων τους και να τους πείθουν να καταβάλουν για κάθε σύμβαση που υπέγραφαν το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, με το πρόσχημα των διαδικαστικών εξόδων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο παραπάνω γραφείο και στις κατοικίες των συλληφθέντων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών συμβάσεων συνεργασίας, πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τράπεζας, ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μπλοκ αποδείξεων στη γερμανική γλώσσα, επαγγελματικές κάρτες των δραστών που τους παρουσίαζαν ως υπαλλήλους ή πληρεξούσιους της τράπεζας και πλήθος εγγράφων και δικαιολογητικών στην ελληνική και γερμανική γλώσσα.

Από την έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση τριών πολιτών από τους οποίους οι δράστες έλαβαν συνολικά το χρηματικό ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των πολιτών που εξαπατήθηκαν από τη συγκεκριμένη σπείρα είναι πολύ μεγάλος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων.
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.