Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η κρίση γεννάει… κροίσους, σύμφωνα με τη λίστα Forbes.

photo_maciavelius_6.3.13_b


Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται η παγκόσμια κρίση γεννάει «κροίσους». Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… διακόσιοι δέκα νέοι «κροίσοι» από 42 χώρες μπήκαν για πρώτη φορά στη φετινή λίστα του Forbes.... 

Μεσούσης της παγκόσμιας κρίσης, ακόμη και εξαιτίας αυτής, κάποιοι φαίνεται πως κάνουν πραγματικά «χρυσές δουλειές».

Σε ότι αφορά την κατάταξη, ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά την κορυφή. Δεύτερος, ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία $67 δισεκατομμυρίων.

Εντυπωσιακή άνοδος στην τρίτη θέση για τον Amancio Ortega, «πατέρα» των Zara, Massimo Dutti και Stradivarius, μεταξύ των άλλων, η περιουσία του οποίου μέσα σε μια μόνο χρονιά αυξήθηκε κατά $19.5 δισεκατομμύρια και έφτασε τα $57 δισεκατομμύρια. Οι αλυσίδες καταστημάτων της Inditex μετρά 8.600 καταστήματα σε 86 χώρες.

Άφησε τέταρτο το Γουόρεν Μπάφετ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται σε $53,5 δισεκατομμύρια. Από τις πιο ενδιαφέρουσες πρώτες εμφανίσεις, αυτή της 46χρονης Αμερικανίδας Tory Burch, η συλλογή ρούχων της οποίας την έκαναν μέσα στο 2012 πιο πλούσια κατά $800 εκατομμύρια.

Εκτός λίστας, φέτος, ο διαβόητος έμπορος ναρκωτικών Guzman Loera, γνωστός ως “El Chapo”, αρχηγός του καρτέλ Sinaloa, που πιθανολογείται ότι ξοδεύει κάπου στο Μεξικό τα χρήματα που έβγαλε από το εμπόριο ναρκωτικών.

Από τους συνολικά 1.426 δισεκατομμυριούχους του Forbes, 23 είναι κάτω από 40 ετών, εκ των οποίων μακράν πλουσιότερος ο Mark Zuckerberg (ας είναι καλά το facebook) με περιουσία $13,3 δισεκατομμυρίων.

ΥΓ: Το «ελληνικό» χρώμα στη λίστα δίνουν οι Σπύρος Λάτσης, Αριστοτέλης Μυστακίδης, Φίλιππος Νιάρχος και Στέλιος Χατζηιωάννου. Α, ρε πατρίδα…!
rizopoulos.post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.