Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Nα συμβάλλουν οικονομικά και τα μαγαζιά στην διοργάνωση του καρναβαλιού

Ποιος είναι ωφελημένος οικονομικά

από το καρναβάλι του Λουτρακίου;
Ο κάθε επιχειρηματίας που έχει μια επιχείρηση εστίασης, καφέ ή ποτού, ακόμα και εμπορικού στην Βενιζέλου και την παραλία.
Πρότασή μας είναι...
ότι με ένα μικρό ποσό ( όχι και τεράστιο σε τέτοιες εποχές ) θα μπορούν όλοι να συμβάλλουν οικονομικά ώστε να διοργανωθεί ένα καρναβάλι αξιοπρεπές για την πόλη μας.
Ένα καρναβάλι που θα γίνει πόλος έλξης από γειτονικές πόλεις αλλά ιδιαίτερα και από την Αθήνα.
Το κέρδος μπροστά σε αυτά που θα δώσουν θα είναι τεράστιο.
Αλλά.
Είπαμε ο μηχανισμός ανάπτυξης της δημοτικής αρχής έχει κολλήσει εδώ και χρόνια και οι επαγγελματίες προσπαθούν να βγάλουν το μάτι του ενός από του άλλου, με αντιπαραθέσεις, ακόμα και με μηνύσεις.
Και ναι έτσι δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα.
Εμείς σαν NewLoutraki προτείνουμε, από εκεί και πέρα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι.
Μπορούμε ακόμα να σώσουμε την πόλη μας.
Αρκεί να το θέλουμε.

1 σχόλιο:

  1. Καλέ μου φίλε, οι επιχειρηματίες και ειδικά οι επισιτιστικές και οι φιλοξενίας, πληρώνουν όλο το χρόνο τέλη επί τζίρου και άλλα τέλη τα οποία εισπράτει ο δήμος, και δεν είναι ποτέ ανταποδοτικά. Κατά συνέπεια, είναι μια σαφής υποχρέωση του δήμου να οργανώσει και να προβάλει το καρναβάλι και άλλες αναπτυξιακές ενέργειες. Εν πάσει περιπτώσει, εάν αυξηθεί η προσέλευση και οι επισκέπτες στη περιοχή, θα αυξηθεί ο τζίρος και επαγωγικά και τα έσοδα του δήμου (αλλά άντε να το καταλάβουν αυτό...).
    Σαφώς και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι αρωγοί και συμμέτοχοι, όμως υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούν να προσφέρουν, όπως καθαριότητα και διαμόρφωση εορταστικού κλίματος με στολισμό του καταστήματος και του περιβάλλοντος χώρου τους, διοργάνωση εκδηλώσεων για να έχουν επιλογή διασκέδασης οι επισκέπτες, ποιότητα εξυπηρέτησης και προϊόντων για να μείνουν ευχαριστημένοι οι επισκέπτες κλπ.
    Βέβαια δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις για το δήμο και για τις έριδες μεταξύ αρκετών επαγγελματιών, κάτι που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για κεντρική οργάνωση, διαχείριση και προβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια των αναγνωστών μας δεν αφορούν πάντα την προσωπική μας θέση.